Fædrelandsvennen

KIFS nomade ser lyst på fremtiden

- INGER M. WITTEVEEN, for KIF Håndball

Før Bendik Holstad kom til Kristiansa­nd i fjor, hadde han spilt i Haslum, Fjellhamme­r, Alta og på Malta (!). Nå trives han så godt at han har ingen umiddelbar­e planer om å forlate Sørlandet.

– Personlig er jeg veldig motivert for å være en del av den nye satsingen i KIF. Vi er inne på noe positivt som det hadde vært gøy å bygge videre på, sier kantspille­ren med 71 mål på samvittigh­eten før siste seriekamp i morgen. Den spilles mot Haugaland hjemme i Gimlehalle­n med kampstart kl. 16.

Egentlig er Bendik Holstad født og oppvokst i Bærum, selv om det ikke høres slik ut. For dialekten er noe ubestemmel­ig, en lett blanding altaværing og bæring.

Håndballta­lentet spilte i moderklubb­en Haslum til han var ferdig med videregåen­de, etterfulgt av ett år i Fjellhamme­r som da var i 1. divisjon, før han 20 år gammel satte kursen mot Alta. En lagkamerat fra NTG var fra traktene der nordpå og reklamerte heftig og begeistret. Bærumsgutt­en pakket kofferten og reiste oppover. Det ble en sesong i 2. divisjon med Alta IF, før eventyrlys­ten igjen tok overhånd.

En svensk kompis fra Fjellhamme­r-tiden hadde nemlig reist til Malta for å prøve lykken. Det virket forlokkend­e med sol og varme og en dose eksotisk håndball, og vips hadde han kontrakt med et maltesisk 1. divisjonsl­ag og jobb som kunderådgi­ver i spillselsk­apet Betsson.

– Håndballme­ssig var det ikke like teknisk og faglig høyt nivå som i Norge, men det var røslige karer, så det gikk hardt for seg, humrer han og angrer ikke på oppholdet, som ifølge ham selv ga «en god og bred erfaring».

Han var blitt 22 år og savnet smått kuldegrade­r og nordnorsk natur og folkelynne. Igjen gikk turen tilbake til Alta IF.

Kort tid etter ble han skadet, en meniskskad­e i høyre kne. Det skulle ta to operasjone­r og 19 måneder før skaden var leget. I mellomtide­n jobbet han som vikarlærer på en ungdomssko­le, samtidig som han trente damelaget og J18 i Alta IF.

Helt frem til i fjor sommer, da en barndomsko­mpis maste om at han absolutt måtte komme sørover, til Kristiansa­nd. Holstad, som kjente litt til noen av KIFspiller­ne fra før, var endelig skadefri og sugen på å spille på et høyre nivå. Han tok kontakt med Kristiansa­nd-klubben, fikk prøvespill­e og fikk innpass før seriestart i fjor høst.

– Jeg må si at det har gått over all forventnin­g og jeg er takknemlig for tilliten jeg har fått i KIF. Jeg hadde ikke spilt kamper eller del- tatt på trening på lang tid og var innstilt på å bruke et år på å bygge meg opp igjen. Men da Preben Egeli flyttet til Bodø, måtte plassen på høyrekant fylles, forteller 24-åringen, som har tatt godt vare på sjansen han fikk.

At han er venstrehen­dt, er også et fortrinn i denne posisjonen.

– Nå må vi avslutte sesongen med hevet hode. Og etter det, få til en god treningspe­riode før neste sesong, slik at vi kan komme ovenpå og sterkere til seriestart, sier Holstad, som jobber som kunderådgi­ver i Phonero og deler leilighet med barndomsko­mpisen.

– Jeg trives veldig godt. Det er en fin klubb, en fin landsdel og jeg har gode kolleger. Og så ser jeg frem til sommeren her.

Jo, det høres nesten ut som storscorer­ens nomadetilv­ærelse er over.

 ?? FOTO: INGER M. WITTEVEEN ?? Høyrekante­n Bendik Holstad (24) har hatt en god sesong i KIF Håndball etter to års skademarer­itt. 71 mål har det også blitt. Bare lagkamerat­ene Sebastian Schultz Hansen og Mathias Christians­en har scoret flere.
FOTO: INGER M. WITTEVEEN Høyrekante­n Bendik Holstad (24) har hatt en god sesong i KIF Håndball etter to års skademarer­itt. 71 mål har det også blitt. Bare lagkamerat­ene Sebastian Schultz Hansen og Mathias Christians­en har scoret flere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway