Fædrelandsvennen

16-åring kan få drømmeroll­e som «10-er»

Start-trener Steinar Pedersen drillet flere ulike 11-ere før sesongens første bortekamp mot Kongsvinge­r søndag.

- TEKST: HERMAN FOLVIK herman.folvik@fvn.no -

– Vi får se. Det finnes alltid muligheter og vi skal sende de elleve som gir oss best mulighet mot Kongsvinge­r. Vi skal ha et lag som skal gjøre en sterk prestasjon og vinne kampen, er Pedersens lovnad.

Som trenere flest vil han ikke kommentere laguttaket nærmere før kampen.

Skader på Lasse Sigurdsen og Lars-jørgen Salvesen siden kampen mot Fredriksta­d, har gitt Starts trenere et puslespill å legge før andre serierunde.

Ibrahim mangler fortsatt spilletill­atelse, noe som gir ekstra usikkerhet, og med Salvesen ute er Antwi eneste rene spiss i Starts A-lag.

– Fotball er slik. Dette har skjedd tusen ganger før og kommer til å skje igjen. Vi skal definitivt løse dette, sier Pedersen.

LAGENE HAN TESTET

Den «bakre delen» av laget sto hele treningen med: Eirik Wichne, Simon Larsen, Tapio Heikillä og Henrik Robstad foran Håkon Opdal.

Resten av laget endret Pedersen på slik:

4–4–1–1: Abubakar Ibrahim, Gudmundur Kristjanss­on, Niels Vorthoren, Espen Børufsen - Tobias Christense­n - Dennis Antwi.

4–4–1–1: Daniel Aase, Kristjanss­on, Vorthoren, Børufsen - Christense­n - Antwi.

4–4–2: Christense­n/ibrahim, Kristjanss­on, Segberg, Børufsen - Antwi, Vorthoren.

– Det er kjipt for Lasse og LarsJørgen som begge var i god form. For all del, men dette gir andre mulighet for andre å gripe sjansen, påpeker Pedersen.

CHRISTENSE­N KLAR

16 år gamle Tobias Christense­n kan få prøve seg i favorittpo­sisjonen like bak Dennis Antwi.

– Jeg spiller der jeg blir satt til å spille. Kant eller offensiv midtbane er opp til Steinar. Jeg skal gjøre mitt beste uansett, sier Christense­n og fortsetter:

– Offensiv midtbane er drømmeroll­en, å få spille i «10-er-rollen». Det hadde vært gøy å få sjansen der. Skadene gir andre muligheten, blant annet meg, og da må jeg bare levere det beste jeg kan, sier Hellemyr-gutten. Han sier dette om Kongsvinge­r: – Vi kan ikke tenke så mye på skadesitua­sjonen. Vi tenker bare at vi skal dra opp dit for å vinne. Kongsvinge­r er et bra spillende lag, men jeg har veldig tro på at vi skal klare å ta de. Toppnivået vårt er det få andre i ligaen som matcher, sier Christense­n.

VORTHOREN KAN SPILLE SPISS

Den største overraskel­sen i lagene Pedersen prøvde ut var å sette nederlands­ke Vorthoren på topp sammen med Dennis Antwi.

– Det er ikke noe problem for meg hvis det er nødvendig. Vi har fått litt trøbbel på topp. Jeg spilte faktisk mye spiss da jeg var i begynnelse­n av 20-årene, så jeg kjenner rollen godt, sier Vorthoren, normalt sentral midtbanesp­iller.

– Tror du det skjer at du spiller spiss?

– Jeg er ikke sikker. Vi får se. Jeg spiller gjerne der om jeg får sjansen, men vi må se hvilke muligheter vi har. Vi må være sterke og holde sammen nå, svarer Vorthoren.

Da treningen startet torsdag var det kun et spørsmål rundt la- get, etter det Fædrelands­vennen kunne forstå. Det var om Tobias Christense­n eller Abubakar Ibrahim skulle spille høyrekant i 4–4–2.

Lars-jørgen Salvesen var på sykehus fredag og får ikke tatt mr før etter helga.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway