Fædrelandsvennen

– Føltes som alt falt i hodet på meg

- RON HENNING SUNDVOR

Siden i fjor sommer LarsJørgen Salvesen har jobbet hardt for å bli Starts målmaskin. Derfor var det knalltøft å få beskjeden om at en lei meniskskad­e setter ham utenfor hele sesongen.

Mange hadde tro på at 21-åringen kunne bli toppscorer i førstedivi­sjon i år.

– Jeg har jobbet for denne sesongen helt siden i sommer, og så ryker alt på en trening. Da jeg fikk vite at jeg var ute hele sesongen føltes det som at alt falt i hodet på meg, og jeg visste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg, forteller han dagen etter at han fikk den tunge nyheten.

Selv etter en natts søvn klarer ikke spissen å sette ord på følelsene.

– Det er enda like tungt som i går. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. I går slappet jeg av sammen med kjæresten min og bare så ut i lufta, egentlig. Nå trenger jeg et par dager på å komme over den største skuffelsen, sier en tydelig oppgitt Salvesen.

– NEI, NEI. IKKE Nå!

Salvesen forteller at han avanserte med ballen i høy fart med noen rundt seg. Han mistet litt kontroll på ballen og vridde på overkroppe­n for å få overblikk og satt foten ned. Da skjedde det.

– Jeg hørte to knekk og merket at noe var galt. Jeg tenkte «Nei, nei. Ikke nå. Jeg kan ikke bli skadet denne sesongen», forteller han.

Det var ikke vanskelig å se at situasjone­n var alvorlig med en gang. Skrikene til Salvesen og reaksjonen­e til spillerne rundt fortalte at dette ikke bare var en liten smell.

– Fysioterap­eut Jørgen Rostrup sier han bare har hørt meg skrike så høyt en gang før, og det var da jeg ødela albuen. Da var jeg også ute i ca. ett år, sier Salvesen.

FÆL VENTETID

Selv om smellen skjedde på torsdag måtte kristiansa­nde- ren vente helt til mandag på å få svar på hvor alvorlig det var. Den ventetida var nesten verre enn å få vite at han mister hele sesongen.

– Det verste var å gå og vente på å få vite noe. Jeg visste jo ikke helt hva jeg skulle tenke. Jeg sa jeg ville vite beste og verste mulige utfall, så fikk jeg ta det som positivt om jeg kunne spille denne sesongen. Slik ble det jo ikke, men det var jeg forberedt på, sier Salvesen skuffet.

– Det er bare trist. Men vi skal få Lars-jørgen tilbake. Først blir det operasjon. Den kan først skje etter hevelsen har lagt seg. For Lasse Sigurdsen, som hadde samme skade, så gikk det åtte uker, sa medisinsk ansvarlig Jørgen Rostrup til Starts nettsider i går.

MASSE STØTTE

21-åringen sier han har mottatt mye støtte etter nyheten ble sluppet i mandag. Også opprykksri­val Jervs trener Arne Sandstø kom med en støtteerkl­æring på Twitter.

– Det var veldig overrasken­de, det var jeg ikke forberedt på. Jeg har fått mye støtte fra venner, tidligere lagkamerat­er og så videre. Det betyr veldig mye for meg at så mange tror jeg vil komme sterkt tilbake, sier han.

Nå venter mangfoldig­e måneder med opptrening for unggutten som scoret fire mål for Start i eliteserie­n i fjor. Det er han klar for.

– Jeg er veldig motivert for å starte opptrening­a. Jeg følte jeg var veldig på gang, og at jeg har utviklet meg veldig mye, spesielt siden Steinar Pedersen kom. Nå vil jeg bare spille fotball så fort som mulig igjen, det er jo det jeg synes er gøy. Så skal jeg komme sterkere tilbake, forteller han.

Salvesen har fått fri ut påskehelga, og skal bruke den til å slappe godt av på hytta.

– Det blir skikkelig hyttestemn­ing med utedo og null strøm, så der skal jeg få slappet av. Men jeg går på krykker, så det stykket de andre må gå blir jeg kjørt på snøscooter, avslutter han med en liten latter.

 ?? ARKIVFOTO: NTB SCANPIX ?? Mange spådde Lars-jørgen Salvesen som toppscorer i 1. divisjon i år. Det ble tungt for 21-åringen å få beskjeden om at sesongen allerede er ødelagt av en meniskskad­e.
ARKIVFOTO: NTB SCANPIX Mange spådde Lars-jørgen Salvesen som toppscorer i 1. divisjon i år. Det ble tungt for 21-åringen å få beskjeden om at sesongen allerede er ødelagt av en meniskskad­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway