Fædrelandsvennen

Fra å eie alt til å eie ingenting

-

Magne Kristianse­n og hans to kompanjong­er Svein Erik Halvorsen og Vidar Robstad tok over eierskapet til Start Stadion AS for en krone da Ravnaas kastet kortene i desember 2010.

Siden trakk Halvorsen og Robstad seg ut. Magne Kristianse­n beholdt to tredeler av aksjene. Klubben IK Start, gjennom selskapet Start Fotball AS, eide resten.

I 2013 gikk Start Stadion A/S konkurs konkurs etter å ha tapt en stor moms-sak knyttet til byggingen av arenaen i 2006. Sju år etter innvielsen av et stadion som Start skulle eie selv, og som skulle bli en butikk med enorm inntjening for Start, eide klubben tilnærmet ingenting av stadion.

– Selvfølgel­ig synes jeg det er trist. Men jeg vil ikke kommentere noe mer enn det. Jeg er ferdig med det. Dere har skrevet nok om det, sa Ernst Ravnaas til Fædrelands­vennen den gangen.

Siden har han ikke villet uttale seg om tiden i Start og om Sør Arena.

Fædrelands­vennen har gjentatte ganger vært i kontakt med Ravnaas. Han har bedt om å få tilsendt spørsmålen­e på mail. Disse har han ikke besvart.

Heller ikke Erik Solér har ønsket å uttale seg i saken:

– Jeg foreslår at du tar dette med Ernst Ravnaas ettersom han var primus motor og styreleder for stadionsel­skapet. Jeg har nok ikke så mye å bidra med der, skriver Solér i en e-post.

Ti år etter at stadion ble bygget, står det der fortsatt. I all sin prakt. Men snakker man om Sør Arena, dreier praten seg fort over på kostnadssl­uket. Banken har tapt store summer. Start har tapt store summer. Kristiansa­nd kommune har også tapt atskillig.

 ?? ARKIVFOTO ?? Erik Solèr og Ernst Ravnaas var mennene med de store visjonene for Start og stadionutb­yggingen. De ønsker ikke å uttale seg om sin rolle i saken.
ARKIVFOTO Erik Solèr og Ernst Ravnaas var mennene med de store visjonene for Start og stadionutb­yggingen. De ønsker ikke å uttale seg om sin rolle i saken.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway