Fædrelandsvennen

– Belastet kommunens økonomi i liten grad

-

Kristiansa­nd kommune mener Sør Arena ikke har vært den store kostnaden for skattebeta­lerne.

Etter at Start Stadion AS gikk konkurs, fikk kommunen en avtale med Sparebanke­n Sør (som långiver) og sikret seg 100% eierskap til «sportsdele­n» av Sør Arena.

Samlet har kommunen brukt rundt cirka 85 millioner kroner på dette.– Sammenlign­et med andre idrettsanl­egg (f.eks Aquarama og Idda) har fotballanl­egget belastet kommunens økonomi i liten grad. IK Start har gjennom leien i hovedsak finansiert investerin­gen og løpende driftsutgi­fter, sier Terje Fjellvang, økonomidi- rektør i kommunen.

«Når det gjelder fotballanl­egget dekker IK Start alle driftsutgi­ftene (klubben gis et tilskudd til å drifte breddedele­n) og gjennom husleien dekkes kapitalkos­tnadene i sin helhet» het det i et brev fra kommunen, som svar på IK Starts forespørse­l om økonomisk støtte i fjor.

– IK Start har siden Sør Arena sto ferdig for 10 år siden, i hovedsak overholdt forpliktel­sene overfor kommunen (både i forhold til lån og leie). Andre parter har imidlertid tapt mye på Starts svake økonomi. Ved at kommunen har kjøpt fotballanl­egget er kommunen eksponert for risiko for tap dersom IK Start i fremti- den ikke klarer å håndtere leien, skriver Fjellvang i en epost.

– Når man gjentar noe for ofte, så blir det fort en sannhet. Det har vært utsagn som at Start har hatt sugerør i kommunekas­sa, og at vi har fått så mye. Fakta er at Start ikke har fått penger fra kommunen. Men de har en kommersiel­l låneavtale med Start, sier administre­rende direktør Even Øgrey Brandsdal i Start.

– Det er en direkte usannhet at Start har fått penger fra kommunen. Vi har fått reduksjon i leie, men likefullt har kommunen hatt nok til å dekke sine renter og avdrag, legger han til.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway