Fædrelandsvennen

Elst lag i Norge

- TEKST: HENRIK GILL henrik.gill@fvn.no

Mandag 17. april spiller Vindbjart sesongens første kamp i andredivis­jon, borte mot Nardo. Etter alle solemerker vil Daniel Johansen ta en plass i midtforsva­ret til blåtrøyene.

– Jeg håper å ta en midtstoppe­rplass denne sesongen. Det er hard kamp om plassen, men jeg skal hvert fall gjøre mitt for å overbevise Steinar (Skeie), sier Johansen.

Johansen debuterte allerede som 14-åring på Vindbjarts seniorlag i september 2014. Han kom inn ti minutter før slutt og satte inn det siste målet på straffe, i en 6–2 seier over Birkebeine­ren.

STYGG SKADE

Veien videre har vært kronglete for Moseidmoen-gutten, som fikk hele 2016-sesongen ødelagt grunnet en stygg skade.

– Jeg røk hele minisken den vinteren, den ble rett og slett delt i to. Jeg var ute i 8 måneder, sier han.

Johansen innrømmer at det var tøft å få et stygt tilbakefal­l etter å ha fått en så god start på Vindbjart-karrieren.

– Det var jo helt klart tøft, og det tok litt motivasjon i begynnelse­n. Men jeg klarte å holde det gående, og jeg fikk fokusert på ting jeg vanligvis ikke ville fått tid til. Jeg drev blant annet med styrketren­ing en til to timer hver dag, forklarer han.

– HAR GJORT HAM BEDRE

Trener Steinar Skeie er imponert over hvordan ungutten har taklet denne perioden.

– Måten han har kjempet seg tilbake fra skade på, viser hvilken mental styrke han har. Det er imponerend­e for hans alder, og det viser at han har noe mellom ørene, sier Skeie.

Skeie sier at han har mer tro på Johansen nå, enn det han hadde da han først debuterte.

– Jeg synes dette har gjort han til en bedre fotballspi­ller, roser han.

NÆRMERE EN STARTPLASS

Nå er Johansen skadefri, og den unge midtstoppe­ren har hatt en veldig positiv vinter. Han har startet de fleste oppkjøring­skampene, noe han også trolig gjør når serien sparkes i gang.

– Jeg har jobbet godt og spilt mange kamper i vinter, så nå føler jeg meg klar til seirestart, sier han.

Skeie sier at Johansen kan forvente mye spiletid denne se- songen.

– Daniel har gjort det veldig bra i vinter, og han kommer til å spille mye denne sesongen. Han har aldri vært så nære en plass i startellev­eren som det han er nå, forklarer Vindbjartt­reneren.

Det setter Johansen pris på. – Jeg har jobbet hardt for dette, så det er gøy å høre at det lønner seg. Jeg vil spille så mange kamper som mulig denne sesongen, sier han fornøyd.

– KAN BLI EN TOPPSPILLE­R

Johansen, som står med to kamper for Norges G15-landslag, sier at han ønsker å satse på fotballen.

– Jeg vil absolutt satse på fotballen. Målet mitt er å komme så langt som mulig.

Skeie tror også at Johansen kan nå langt, så lenge han fortsetter å utvikle seg.

– Han er bare 17 år, og har naturligvi­s mye å gå på. Men jeg mener at han har alt som skal til for å bli en toppspille­r, han kan bli så god han vil, skryter treneren.

Vindbjart spiller første seriekamp borte mot Nardo mandag 17. april. Venndølene er eneste sørlandsla­g i den nye 2. divisjonen.

 ?? FOTO: KARLSEN, HÅVARD ?? Steinar Skeie gyver løs på sin ellevte sesong på rad som hovedtrene­r for Vindbjart i 2017. Her er han avbildet foran klubbhuset i Vennesla.
FOTO: KARLSEN, HÅVARD Steinar Skeie gyver løs på sin ellevte sesong på rad som hovedtrene­r for Vindbjart i 2017. Her er han avbildet foran klubbhuset i Vennesla.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway