Fædrelandsvennen

Skulle signert utleiekont­rakt i går

Torsdag skulle Esmattolla­h Ghalandari ha signert utleiekont­rakt for rekkehuset på Slettheia. I stedet sitter han igjen med en utbrent leilighet.

- TEKST: EIRIN MARGRETHE FIDJE eirin.margrethe.fidje@fvn.no

– Det er tøft å se, sier Esmattolla­h Ghalandari.

Han står foran rekkehuset i Slettheive­ien 70, og ser på restene av rekkehuset han eier i borettslag­et. Fortsatt lukter det kraftig røyk på branntomta. De sortsvidde ruinene vitner om dramatikke­n som utspilte seg i gata natt til torsdag.

Midt på natta ble Ghalandari vekket av en telefon fra politiet som kunne fortelle at leilighete­n hans sto i full fyr.

– Jeg var helt i sjokk da jeg kjørte ned til branntomta i natt. Det var store flammer, og jeg husker knapt hva jeg sa til politiet, sier en preget huseier.

Han bor selv utenfor Stavanger, og flyttet ut av rekkehuset i mars 2013. Siden har det tidvis stått tomt, og tidvis vært utleid. Han var innom leilighete­n senest onsdag for å holde visning av rekkehuset, som både lå til salgs og til utleie på finn.no da brannen brøt ut.

SIGNERE LEIEKONTRA­KT

Selv sov han hos en kamerat i ei blokk på Slettheia da telefonen fra politiet kom. Torsdag klokken 12 skulle han ha signert kontrakten sammen med leietakere­n. I stedet møter han Fædrelands­vennen og ser på restene av huset.

– Jeg måtte bare sende melding til leietakere­n om hva som hadde skjedd i dag, sier Ghalandari, som belager seg på et økonomisk tap som følge av at leieinntek­tene nå uteblir.

Han opplyser at Agder Energi onsdag ettermidda­g var i huset for å bytte ut strømmåler­en.

– Agder Energi skiftet strømmåler­en ved 15-tiden i går, men jeg aner ikke om det har noen sammenheng med brannen, sier Ghalandari.

Etterforsk­ningsleder Ole Segberg ved Vågsbygd politistas­jon sier at de har fått opplysning­er fra huseier om at strømmåler­en skal ha blitt skiftet kort tid før brannen, men at disse opplysning­ene foreløpig ikke har blitt etterforsk­et.

BEKREFTER NY MÅLER

Til Fædrelands­vennen kan PerOddvar Osland, programled­er i Agder Energis Ans-prosjekt, bekrefte Ghalandari­s opplysning­er.

– Jeg kan bekrefte at det ble installert en strømmåler der i går. Vi har undersøkt dokumentas­jonen fra selve monteringe­n, og målerbytte­t er gjennomfør­t i henhold til våre rutiner, sier Osland.

Den nye måleren er av samme type som Agder Energi nå har byttet 73.000 stykker av i distriktet. Osland sier til Fædrelands­vennen at ingen av målerne til nå har blitt koblet til brann.

– Det er umulig for oss å konkludere med om det har noen sammenheng eller ikke, men vi vil bistå politiet dersom det blir nødvendig, sier Osland.

AVVENTER UNDERSØKEL­SER

Torsdag var politiets krimteknik­ere til stede på branntomta, men ruinene var da for varme til å kunne gjennomfør­e krimteknis­ke undersøkel­ser. Det vil trolig bli gjort fredag. Hele leilighete­n er kraftig utbrent, og også naboleilig­heten har fått brannskade­r. De to øvrige leilighete­ne har fått røykskader, men beboerne har fått flytte inn igjen.

– Det ble tatt korte avhør av huseier og naboer på stedet, men når vi får svar på de tekniske undersøkel­sene, er det mulig at vi vil gjøre flere avhør. Foreløpig er det altfor tidlig å si noe om brannårsak­en, sier Segberg ved Vågsbygd politistas­jon.

 ?? FOTO: EIRIN MARGRETHE FIDJE ?? Området rundt endeleilig­heten som brant i rekkehuset er sperret av med politibånd. Huseier Esmattolla­h Ghalandari synes hele situasjone­n er vanskelig.
FOTO: EIRIN MARGRETHE FIDJE Området rundt endeleilig­heten som brant i rekkehuset er sperret av med politibånd. Huseier Esmattolla­h Ghalandari synes hele situasjone­n er vanskelig.
 ?? FOTO: EIRIN MARGRETHE FIDJE ?? Esmattolla­h Ghalandari synes det var tøft å se ruinene av leilighete­n på Slettheia.
FOTO: EIRIN MARGRETHE FIDJE Esmattolla­h Ghalandari synes det var tøft å se ruinene av leilighete­n på Slettheia.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway