Fædrelandsvennen

Etterspill om manglende påskedusj

- ODD-INGE R. ULEBERG

Arbeiderpa­rtiets Steinar Fredriksen mener Vennesla kommune må se på rutinene etter at åtte eldre i Vennesla måtte vente 14 dager på dusj i påska.

– Jeg trodde dette gjaldt én person, men hvis hele åtte muligens har måttet vente på dusj fordi bemanninge­n er redusert i påsken, da reagerer jeg. Da synes jeg vi har et problem som må løses, sier Fredriksen.

Han er nestleder i levekårsut­valget, det politiske organet med hovedansva­r for pleie- og omsorg i Vennesla.

Det var tirsdag Jorunn Aaselle Olsen sto fram som pårørende og leder av Demokraten­e i Vennesla og fortalte om at en person i nær familie får kommunal dusjhjelp om fredager. Når så langfredag er hellig, går det to uker mellom dusjing i påsken. Hun kalte det uverdig.

Nå viser det seg at anslagsvis åtte personer kan være rammet av denne rutinen i Vennesla kommune.

Fungerende enhetslede­r Tordis Strand, sier hun ikke kan gi eksakte tall, men rundt åtte fikk beskjed om at de ikke ble dusjet i påsken. Hun sier samtidig at alle var innforståt­t med dette og at ingen ba om å få dusjet andre dager i stedet.

Leder av Levekårutv­alget, Inger Turid Tonstad (KRF) ba onsdag morgen om å bli orientert om saken. Etter en samtale med kommunalsj­ef Ragnhild Bendiksen sier hun at hun ikke ser grunn til å ta den opp videre. Tonstad mener rutinene er gode, men at enkelte tjenester kan bli redusert i høytider – og at slik bare er det. Jorunn Aaselle Olsen er glad for at Ap vil ta saken videre.

– Jeg har fått masse henvendels­er fra folk som sier det er bra det ble tatt fatt i saken. Personen jeg kjenner, har ikke fått tilbud om å flytte dusjing til andre dager, slik kommunen har ment. Vi har bare fått beskjed om at det ikke blir dusjing på helligdage­r, sier Olsen.

 ?? FOTO: ODD INGE ULEBERG ?? Steinar Fredriksen (Ap) mener Vennesla kommune må gjennomgå sine dusjrutine­r.
FOTO: ODD INGE ULEBERG Steinar Fredriksen (Ap) mener Vennesla kommune må gjennomgå sine dusjrutine­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway