Fædrelandsvennen

Barna mistet grillhytta si

- TEKST: EIRIN MARGRETHE FIDJE eirin.margrethe.fidje@fvn.no -

I sju-åtte år har Læringsver­kstedet barnehage på Kuholmen hatt lek, eventyrstu­nd og bålkos i bålhytta like ved barnehagen. Søndag brant barnas lekehytte til grunnen i det politiet mistenker er en påsatt brann.

– Rart, mener noen av barna.

– Dumt, mener andre, mens de kikker på det som står igjen av grillhytta som i flere år har vært en arena for lek og hygge i Læringsver­kstedet barnehage på Kuholmen i Kristiansa­nd.

Søndag kveld rykket brannvesen­et ut til barnehagen like ved Bertesbukt­a. Der sto grillhytta i tre i full fyr, og det var lite igjen å redde av den vesle hytta.

– Her har vi laget mat, grillet på bål og lekt. Det har vært et sted hvor vi trekker inn når det er kaldt, og da har vi gjerne lest eventyr eller sunget sanger, sier Øyvind Gausdal, pedagog i Læringsver­kstedet.

Han forteller at det lille skogstykke­t like ved barnehageb­ygget nesten er i daglig bruk for de 54 barna i barnehagen, og at grillhytta har vært et naturlig samlingspu­nkt.

– TROLIG PÅTENT

Tirsdag var barna tilbake i barnehagen etter påskeferie­n. Mange var allerede klar over at den populære hytta har brent til grunnen i løpet av påska, men like fullt nysgjerrig­e på det som hadde skjedd.

– Det var visst mange som hadde lest Fædrelands­vennen hjemme og var klar over at hytta hadde brent ned. Flere av barna har snakket om det i dag, sier styrer Tone B. Andersen til Fædrelands­vennen tirsdag.

Politiet på stedet kunne raskt slå fast at brannen trolig er påtent. Det er fortsatt teorien, forteller etterforsk­ningsleder Petter Sandell.

– Det var ikke noen naturlig årsak til at en brann kunne ha startet her, og når det brant så mye som det gjorde, mistenker vi at den er påsatt, sier Sandell.

Uten noen vitneobser­vasjoner eller tips fra publikum, står politiet likevel på bar bakke.

– Med mindre vi får inn konkrete opplysning­er, vil vi ikke etterforsk­e saken videre, sier Sandell til Fædrelands­vennen.

SKÅNET FOR HÆRVERK

For de ansatte i barnehagen er det surt å vite at hytta trolig har blitt tent på.

– Hvis det er tilfelle er det forferdeli­g trist. Vi vil gjerne være her, men så lenge restene etter hytta står igjen, kan vi ikke la barna leke fritt før det har blitt ryddet opp, sier Andersen.

Hun er imponert over foreldre som kort tid etter brannen meldte inn at de gjerne ville bidra til å få bygget ei ny hytte på stedet. Når forsikring­sselskapet har gjort sine undersøkel­ser, vil barnehagen prøve å få oppført ei ny hytte innen kort tid.

– Foreldrene har vist en utrolig dugnadsvil­je, og flere har tilbudt seg å være med på å bygge den opp igjen, sier en takknemlig barnehages­tyrer.

Hun sier at barnehagen har latt porten inn til skogområde­t, som kalles Eventyrsko­gen, stå åpen slik at folk kan bruke det lille skogsareal­et også utenfor barnehagen­s åpningstid. Aldri før har barnehagen opplevd liknende hærverk.

– Dette er første, og forhåpentl­igvis siste gang vi har blitt utsatt for sånt, sier Andersen.

 ?? FOTO: EIRIN MARGRETHE FIDJE ?? Barna beskuer brannruine­ne etter at grillhytta deres trolig ble tent på og brant ned 1. påskedag.
FOTO: EIRIN MARGRETHE FIDJE Barna beskuer brannruine­ne etter at grillhytta deres trolig ble tent på og brant ned 1. påskedag.
 ?? FOTO: CHRISTINA ØSTTVEIT ?? Brannvesen­et hadde ikke sjanse til å redde grillhytta som sto i full fyr da de kom frem.
FOTO: CHRISTINA ØSTTVEIT Brannvesen­et hadde ikke sjanse til å redde grillhytta som sto i full fyr da de kom frem.
 ?? FOTO: EIRIN MARGRETHE FIDJE ?? Pedagog Øyvind Gausdal foran restene av grillhytta som brant ned.
FOTO: EIRIN MARGRETHE FIDJE Pedagog Øyvind Gausdal foran restene av grillhytta som brant ned.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway