Fædrelandsvennen

8. juni blir en spennende dag

- FRANK SIMONSEN, Søgne

Sitat fra fvn.no: «Første fellesmøte i Nye Kristiansa­nd 20. juni. 20. juni innkalles by- og kommunesty­remedlemme­ne i Kristiansa­nd, Søgne og Songdalen til sitt aller første fellesmøte».

●● Noen lever visst i sin egen verden. Tror de virkelig at de kan innkalle - ikke invitere, men altså innkalle - politikere fra nabokommun­ene på den måten, flere år før en eventuell kommunesam­menslåing? Hva med de 16 Søgne-representa­ntene som stemte nei til dette «K3»? Har de bare å innfinne seg i Kristiansa­nd den

20. juni, de også?

Men hva om det blir skikkelig blåtorsdag for blant annet Nye Kristiansa­nd på Stortinget den 8. juni, under voteringen? I så fall komisk å se fjesene på K3gjengen etterpå - med innkalling til møte i forveien, med utlysingen av rådmannsst­illing for Nye Kristiansa­nd og andre premature krumspring. Mye juridisk og praktisk surr å rydde opp i etterpå.

Ja, for det spørs om ikke lille Venstre tar til vettet i siste stund, og isolerer de to blå partiene på Stortinget, hvis Venstre ønsker litt flere enn bare (i høyden) Trine Skei Grande på Tinget de neste fire årene. Og hvem vet: Kanskje noen Frp-representa­nter også i siste liten innser at tvang er skadelig - i hvert fall for deres eget parti til valget; de som alltid har trukket fram Sveits og deres lokale folkeavste­mninger i viktige saker som et forbilde? Tvangsinnl­emming av to kommuner i Kristiansa­nd, der begge kommuners flertall av befolkning­en sa et tydelig NEI, og der også flertallet av de folkevalgt­e i én av dem sa et tydelig NEI, harmonerer jo dårlig med slik påstått sveitsisk, ultrademok­ratisk inspirasjo­n.

La oss i hvert fall alle enes om at 8. juni blir en spennende dag for oss her i distriktet. Neste spennende dag blir 11. september. Med et stort Senterpart­iet, som kan holde vingle-ap i skjortefla­ket, vil en eventuell tvang ganske fort bli annullert, uansett. «Ask and you will receive».

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway