Fædrelandsvennen

Tidligere Leicesters­piller aktuell for Start

- PÅL WOLLEBÆK JØRGENSEN

Kraftkar trente med klubben torsdag.

– Jeg er på utkikk etter ny klubb. Det hadde vært morsomt å prøve seg her. Jeg er blitt godt tatt imot, sier Dany N'guessan til Fædrelands­vennen etter torsdagens Start-trening.

29-åringen, som er franskmann og flasket opp i Auxerre, flyttet tidlig i karrieren til Storbritan­nia. Der har han rett og slett vært en skikkelig klubbnomad­e.

Han har vært innom Rangers, Boston United (lån), Lincoln, Leicester, Scunthorpe (lån), Southampto­n (lån), Milwall, Charlton (lån), Swindon, Port Vale og Doncaster.

Han har også vært innom AE Larissa i Hellas.

– Min beste periode var i Leicester i 2009-2011, sier N`guessan, som scoret seks mål på 32 kamper for fjorårets seriemeste­r i England, som den gang var en Championsh­ip-klubb.

N'guessan har spilt for både Leicester, Scunthorpe og Milwall på nivå to i England.

Hans foreløpig siste kamp kom for Doncaster 26. desember 2015. Han pådro seg en skade i foten etter det, og ble frigitt i september 2016.

– Hva har du gjort siden?

– Trent og tatt vare på meg selv, sier 29-åringen, som er gift og har tre barn. Han har bosted både i London og Paris.

– Akkurat nå holder jeg til i Paris, men jeg har også et hus i London. – Hvor trives du best på banen? – Spiss eller kantspille­r. Jeg spiller der det er bruk for meg, sier han og smiler.

– Utfordring­en er at det er lenge siden han har spilt og det tar litt tid å få ham kampklar, sier Pedersen, og legger til:

– Det blir en vurdering opp mot andre alternativ­er.

– Hva kan du si om ham?

– Han er en robust type, som har mye erfaring. Han har bra ferdighete­r også, svarer Pedersen.

De to andre alternativ­ene Start har for hånden akkurat nå heter Djordje Susnjar (25) og Arthur Carvalho (19).

Susjnar har erfaring fra toppserie i Sveits og Serbia. Carvalho har fortid i ungdomsavd­elingen til Sao Paolo. Torsdag testet Pedersen de tre spissene i én mot én øvelser på treningen.

N'guessan fikk vist at han går utenpå de to andre når det gjelder fart og kraft. Susnjar framsto, på denne økten, som den beste avsluttere­n av de tre, mens Carvalho virker mer som en teknisk og driblester­k spiller.

– Vi tar en diskusjon, så konkludere­r vi etter hvert, sier Pedersen, om i utgangspun­ktet kunne tenke seg to forsterkni­nger.

Han får trolig bare én.

– Antakelig kun én spiller, sier direktør Even Øgrey Brandsdal, som styrer pengesekke­n.

 ?? FOTO: AP/NTB SCANPIX ?? Dany N'guessan i aksjon for Swindon Town i en ligacupkam­p mot Chelsea på County Ground i 2013. Her i duell med Gary Cahill.
FOTO: AP/NTB SCANPIX Dany N'guessan i aksjon for Swindon Town i en ligacupkam­p mot Chelsea på County Ground i 2013. Her i duell med Gary Cahill.
 ?? FOTO: JIM RUNE BJORVAND ?? Dany N'guessan på Start-trening.
FOTO: JIM RUNE BJORVAND Dany N'guessan på Start-trening.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway