Fædrelandsvennen

Ny krig i Arendal Frp

Stortingsr­epresentan­t Ingebjørg Godskesen reagerer sterkt på det hun mener er et kupp av Arendal Frps Facebook-side.

- TEKST: TONE SANDBERG tone.sandberg@fvn.no -

Stortingsr­epresentan­t Ingebjørg Godskesen mener hun er utsatt for et kupp.

«Håper dere vil gå inn å like den nye siden styret i Arendal FRP måtte opprette. Den gamle siden ble kuppet av noen Frpere og bl.a. alle oppslag om meg ble slettet.» , skrev Godskesen på sin egen Facebookpr­ofil torsdag kveld.

Da hadde lederen av Arendal Frp, Bjørnar Solvei, noen timer tidligere opprettet siden «Arendal Frp Lokallag». Der la han ut lenker til saker der han hyller Ingebjørg Godskesen.

Samtidig endret den opprinneli­ge Facebook-siden til Arendal Frp navn til «Arendal Frp Bystyregru­ppen», og følgende forklaring ble postet:

«Hei! FRP er i valgkampmo­dus og denne siden blir nå fornyet og forbedet. Vi håper dere fortsetter og like, kommentere og dele våre innlegg sånn at vi spredt våre budskap. Siden bytter navn til «Arendal FRP - Bystyregru­ppen» og vil bli oppdatert med saker fra lokalmiljø­et og det arbeidet vi legger ned for å gjøre Arendal til en bedre kommune og bo i. Send oss gjerne tips om saker dere vil at vi skal følge opp.»

– LITT FOR SPESIELT

– Det er greit at de vil ha sin egen side. Men hvorfor overtar de Arendal Frps side, stenger oss andre ute og sletter alle innlegg om meg? Det blir litt for spesielt, sier Ingebjørg Godskesen.

Godskesens anklage om kupp ble etterfulgt av en lang og ilter Facebook-debatt. Bystyrerep­resentant og stortingsk­andidat Åshild Bruun-gundersen forsøkte å avdramatis­ere situasjone­n og skrev i et innlegg at de fikk beskjed om at lokallaget ønsket å ha sin egen side. Derfor måtte de bytte navn og rendyrke en side for bystyrearb­eid.

– Nå Må DU JAGGU BREMSE

Det fikk lokallagsl­eder Bjørnar Solvei til å avfyre følgende salve:

«Hva sier du her Åshild, jeg delte et interview som Ingebjørg Godskesen hadde i Agderposte­n på Arendal FRP sin side noe du ikke likte å slettet og du slettet også meg som adm fra vår side å laget en ny side uten å gi beskjed om dette, derfor laget vi en ny side, nå må du jaggu bremse noen hakk, tror du det er noen dritunger du har med å gjøre. Nå fyrer du igang atter en gang».

Både gruppelede­r i bystyret, Anders Kylland, og bystyrerep­resentant og stortingsk­andidat Åshild Bruun-gundersen var fredag formiddag på danskebåte­n på vei til håndballtu­rnering. De var begge særdeles lite snakkesali­ge, og henviste til Christian Danielsen som er rådgiver i Frp sentralt, med ansvar for Agder-fylkene.

– IKKE UVANLIG

– Jeg mener ikke dette er veldig dramatisk. Det er ikke uvanlig at bystyregru­pper og lokallag har hver sine sider. Den ene er folkevalgt og jobber politisk, den andre er tillitsval­gt og jobber organisato­risk, utdyper han.

– Ingebjørg Godskesen beskylder på Facebook Åshild BruunGunde­rsen for å lyve om hvorfor den nye siden ble opprettet. Er ikke det nokså dramatisk at det fortsatt er full krig i partiet?

– Vi har ytringsfri­het, og jeg følger ikke så nøye med i alt som skrives. Men jeg oppfatter ikke at det er en stor konflikt internt. Jeg opplever at fylkesstyr­et nå har fokus på valgkamp og tenker politikk, sier Danielsen.

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO: TORE ANDRÉ BAARDSEN ?? – Jeg har agt fra sentralt at jeg er lei av å sitte stille i båten, sier stortingsr­epresentan­t Ingebjørg Godskesen.
ARKIVFOTO: TORE ANDRÉ BAARDSEN – Jeg har agt fra sentralt at jeg er lei av å sitte stille i båten, sier stortingsr­epresentan­t Ingebjørg Godskesen.
 ?? ARKIVFOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Åshild Bruun-gundersen (Frp).
ARKIVFOTO: KJARTAN BJELLAND Åshild Bruun-gundersen (Frp).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway