Fædrelandsvennen

Full strid om gangfeltlø­sning i Vennesla

- TEKST: ODD-INGE RØNNING ULEBERG odd.inge.uleberg@fvn.no

Forsøket på å gjøre Venneslas mest brukte gangfelt sikrere, har så langt endt med et uforståeli­g kjøremønst­er og konflikt med Norgesgrup­pen.

– Jeg har ikke så mye med annet enn utførelsen, men det skal bli bra til slutt, sier ingeniør i driftsavde­lingen i Vennesla kommune, Arne Vatne.

Direktør Tor Usterud i Norgesgrup­pen Eiendom Sør, lurer på hva i huleste det er som foregår foran butikken han leier ut til Kiwi-kjeden. Og han er helt uenig i at ting virker å bli bra.

– Vi har ikke fått ett varsel om denne ombygginge­n, og nå lurer vi på om kommunen mener vi skal rygge med våre store semitraile­re med mat, og om det er sikrere. Vi har forutsatt helt siden vi bygde at vi kunne kjøre rundt bygget til baksiden, slik vi planla og kommunen vedtok, sier Usterud.

VIL FORFØLGE SAKEN

Usterud sier han har forsøkt å få informasjo­n fra kommunen. Han vil forfølge saken, men har så langt ikke fått til noe møte. Han sier Norgesgrup­pen Eiendom ikke kan godta det som nå foregår.

Det var i juni i fjor at Fædrelands­vennen satte fokus på gangfeltet som endte midt i en parkerings­plass og innkjøring. Da hadde det nylig skjedd påkjørsler og en ulykke på stedet.

Den gangen hadde ikke trafikksik­kerhetsans­varlig Ingrid Konsmo, noe godt svar på hvordan planlegger­ne hadde tenkt da gangfeltet ble anlagt. Men hun sa det ble jobbet med en ombygging og sikring.

UFORSTÅELI­G

Det er den som kommer nå. Og foreløpig er ting så uoversiktl­ige at folk kjører der de ikke skal kjøre. Mens vi er på stedet, kjører en mann gjennom den lille åpningen mellom belegnings­teinen. Det er der gangfeltet skal være.

– Vi ser at den åpningen får bilister til å kjøre feil og at kjøremønst­eret er blitt uforståeli­g. Den skal tettes slik at misforståe­lser unngås. Samtidig senkes ting så lavt at det ikke skal være noe problem med matleverin­g, sier Arne Vatne.

Han sier kommunen ikke bygger selv. Det gjør Agderbygg i tråd med en utbyggings­avtale om et nabobygg.

– Alt er i tråd med regulering­splanen som alle parter er godt innforståt­t med fra før, sier han.

SKAL BLI BRA

Han lover økt sikkerhet når alt er ferdig.

– Hvorfor flyttet dere ikke bare gangfeltet noen meter nordover så det kunne gå fra gateplan til gateplan og ikke treffe midt i ei innkjøring?

– Du kan så si, men slik er ikke regulering­splanen, sier Arne Vatne.

Vennesla har flere gangfelt som ender i parkerings­plasser og veier. På Moseidmoen har kommunen løst dette med å sette opp et enslig skilt nokså midt på en parkerings­plass.

 ?? FOTO: ODD INGE ULEBERG ?? Her kjører bilen rett over der folk skal gå. Kommunen skulle sikre gangfeltet i sentrum, men foreløpig er kjøremønst­eret helt uforståeli­g.
FOTO: ODD INGE ULEBERG Her kjører bilen rett over der folk skal gå. Kommunen skulle sikre gangfeltet i sentrum, men foreløpig er kjøremønst­eret helt uforståeli­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway