Fædrelandsvennen

Det finnes en himmel i Arbeiderpa­rtiet

Vest-agders Kari Henriksen har et viktig ærend denne valgkampen. Det er å fortelle at det er plass til kristendom i partiet.

-

i øyet på de mest hardbarka feministen­e i Ap, som også henviser til hvordan det bremser integrerin­gen.

●● Privatskol­er blir også en utfordring. Der vil Ap stoppe økningen, i dag går dobbelt så mange på privatskol­e som for tjue år siden. Ganske mange av dem i kristiansa­ndsområdet. Og enhetsskol­en er like viktig for Arbeiderpa­rtiet, som det er viktig for mange religiøse å kunne flykte fra den avkristned­e, norske skolen.

●● Allerede i dag ser vi kompleksit­eten i de etiske utfordring­ene ved bioteknolo­gien, rundt eggdonasjo­n for eksempel. Den fremtiden er nåtid og i rask utvikling. De etiske spørsmålen­e står i tett kø. De vanskeligs­te vet vi sikkert ikke om ennå.

●● I historien har Arbeiderpa­rtiet vært i kraftig klinsj med konservati­ve kristne. I abortsaken, i likestilli­ng, i homofilisa­ken, i barnehage-satsing kontra kontantstø­tte, i meningssko­lesak og – i spørsmålet om hva norsk læreplan skal inneholde av kristendom.

●● Ap minner oss hele tiden om hvor mye felles verdier de to partiene har. Hjertesake­r som bekjempels­e av fattigdom, internasjo­nal solidarite­t og bistand blant annet, men historisk har de to partiene vært motpoler i mange verdirelat­erte saker.

●● Mange Krf-velgere oppfatter nok at Ap har avkristnet Norge, i sin kamp for at det religiøse livet skulle miste moralsk makt over mennesker og at offentligh­eten og politikken skulle bli sekulær. Historisk har partiene vært motpoler. Men Kr- har vært i bevegelse de siste tiårene og fremstår ikke lenger som strenge overmorals­ke voktere i store og veldig bittesmå saker.

●● Og nå er jammen Ap i bevegelse også – de skal ha plass til den K-en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway