Fædrelandsvennen

Krever én million kroner

-

Striden omfatter også en 10-mannsbolig i Grimstad og enebolig i Lillesand, som Viking Bygg har oppført i regi av Sør Bolig.

Også her skal det være betydelig misnøye med utbygger blant beboere.

Da Fædrelands­vennen omtalte byggetvist­en på Bråvann Platå tidligere denne uka, hevdet utbygger at hovedprobl­emet var nettopp underlever­andøren Viking Bygg.

– Det har blitt avdekket ting som må utbedres, men siden dette firmaet nå har meldt oppbud, må vi få noen andre til å gjøre disse utbedringe­ne. Vi må også avdekke om vi har fått med oss alt, så det blir litt mer jobb i etterkant enn normalt, uttalte Trond Rønningen, administra­sjonssjef og medeier i Sør Bolig.

Viking Bygg-eieren reagerer sterkt på at utbygger trekker deres firma «ned i søla», etter en byggeprose­ss de nekter å være bekjent av.

Han ønsker snarest mulig å stable firmaet på beina igjen etter konkursbeh­andling i mai.

– Jeg kan gjøre feil, men da er jeg der dagen etter for å rette opp i dem. Vi er hundre prosent ryddige, og skal være en profesjone­ll aktør i markedet. Vi skal ha Viking Bygg opp og gå igjen, sier Stian Sandbo.

Advokat Olaf Vaboen bistår bostyrer, advokat Øystein E. Krabberød. Han opplyser at Viking Bygg har et krav overfor utbygger på rundt én million kroner.

– Kan det bli aktuelt for boet å slå Sør Bolig konkurs?

– Det kan jeg ikke si noe om foreløpig, vi må først ta stilling til om det blir boets oppgave å innfordre dette kravet, svarer Vaboen.

Videre opplyses at banken har meldt inn et krav på 1,6 millioner kroner, som omfatter pant i en leilighet og utestående fordringer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway