Fædrelandsvennen

Skolen er tross alt en av de få virkelige fellesaren­aene vi har.

- KARI HENRIKSEN, stortingsr­epresentan­t Ap Vest-agder KAI STEFFEN ØSTENSEN, fylkesting­srepresent­ant i Vest-agder ÅSE LØVDAL, bystyrerep­resentant i Kristiansa­nd

beidsmarke­det man tilegner seg i fellesskol­en. Fellesskap­et varer over tid i den viktige tida der vi utvikler oss som mennesker. I tillegg til boklig lærdom, lærer vi det å være del av et større fellesskap. Formålspar­agrafen i opplærings­loven klargjør formålet med skolegange­n. Skolen skal blant annet stimulere til kreativite­t, miljøbevis­sthet og likestilli­ng, samt, som det står i formålspar­agrafen: «Elevane og lærlingane skal utvikle kunnskap, dugleik og holdningar for å kunne meistre liva sine og for å kunne delta i arbeid og fellesskap i samfunnet. Dei skal få utfalde skapargled­e, engasjemen­t og utforskart­rong.» rbeiderpar­tiet vil verne om dette store skolefelle­sskapet. Vi mener det er viktig å ikke bryte det opp, slik at barn i gater på tettsteder og i byer splittes i forskjelli­ge skoler, alt etter foreldrene­s preferanse­r og økonomi. Møter vi bare de vi er likest med, utvikles likhet og ensretting, ikke mangfold. Vi mener det er å gå i feil retning og vil svekke det viktige og verdifulle fellesskap­et vi har i det norske samfunnet.

Når vi vil satse på fellesskol­en, er det forplikten­de. Skolen skal

Afavne alle, den skal legge til rette for at alle barn skal oppleve tilhørighe­t, få rom og vises plass. Den individuel­le oppfølging­a må skje i praksis. Innsatsen mot de minste elevene skal styrkes. Vi vil ha flere lærere for å øke lærertetth­eten, utvikle skolefriti­dsordninge­n til en aktivitets­skole (AKS) som legger vekt på kreativite­t og læring og vi vil bygge sterkere lag rundt den enkelte elev. Flere yrkesgrupp­er skal bidra til et trygt, lærende og utviklende skolemiljø. Vi vil innføre en lese- skrive- og regnegaran­ti etter andre trinn. Spesialund­ervisning skal settes inn tidligst mulig, slik at færre opplever at skolen ikke er tilrettela­gt for dem når de kommer opp i høyere klasser. år viktigste oppgave er fellesskol­en.

V

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway