Fædrelandsvennen

Vipers-treneren tror Larvik kan miste sluttspill­finale

Søndag kan Vipers ta et nytt steg mot Champions Leaguespil­l og sluttspill­finale. Kommer Vipers dit er ikke trener Kenneth Gabrielsen sikker på at Larvik står på motsatt banehalvde­l.

- TEKST: PÅL WOLLEBÆK JØRGENSEN paal.joergensen@fvn.no

Jeg tror både Byåsen og Storhamar kan matche dem i en semifinale.

KENNETH GABRIELSEN, Vipers-trener, om Larvik

– Nei. Jeg er faktisk ikke så sikker på at de klarer å komme seg gjennom. Jeg tror både Byåsen og Storhamar kan matche dem i en semifinale, sier Vipers-trener Kenneth Gabrielsen før Vipers tar i mot Sola i andre kvartfinal­e i sluttspill­et i Aquarama søn- dag klokken 18.00.

Vipers har seks mål å gå på etter å ha vunnet 27-21 borte, og et avansement til semifinale­n virker som en formalitet. «Alle» regner med at Vipers og Larvik spiller finalene som starter 18. mai.

Men Larvik har ikke sett ut som Larvik i det siste. Laget er sendt hodestups ut av Champions League, de har tapt sin første kamp i serien på 16 år mot nettopp Vipers, de har skader på nøkkelspil­lere og en haug av spillere på utgående kontrakt. Laget har vært i hver eneste sluttspill­finale siden sluttspill ble gjeninnfør­t i 2005.

GODT TAK

– De ser slitne ut, sier Kenneth Gabrielsen, som selv regner med å få enten Storhamar eller Byåsen i en eventuell semifinale i sluttspill­et.

De to lagene har Vipers møtt fem ganger til sammen i år, og vunnet alle.

– Om Storhamar går videre mot Glassverke­t tror jeg Larvik unngår dem. Om Glassverke­t går videre tror jeg det blir Glassverke­t – Larvik. Dermed tror jeg vi får enten Storhamar eller Byåsen, som nok vinner mot Tertnes (leder med seks etter første kamp), resonnerer Gabrielsen, som er ganske sikker på at hans jenter fikser biffen mot Sola.

– Er vi konsentrer­te skal Sola slite med å vinne kampen. Vi har seks mål å gå på. Jeg ser ingen grunn til at vi skal slippe oss ned. Vi har trent godt og er godt forberedt, sier han selvsikker­t.

– Vi har selvfølgel­ig litt slitasje i laget, men vi har utviklet oss gjennom dette året. Toppnivået vårt har vært bra gjennom hele sesongen. Det er bunn-nivået vårt som er betydelig hevet etter nyttår, sier mannen som har ledet Vipers til 12 strake seiere i serie og sluttspill. Det er rekord for klubben.

KAN TJENE HUNDRETUSE­NER

Avansement betyr også et betydelig beløp i klubbkasse­n.

– Kommer vi til sluttspill­fina- le betyr det noen hundretuse­ner i klubbkassa for Vipers. Det er bare i fotballen det ikke er et betydelig beløp, sier Terje Marcussen og humrer til Fædrelands­vennen.

– En full hall gir oss mellom 100.000 og 200.000 kroner i inntekter. Kommer vi videre betyr det antakelig full hall i semifinale, sier Marcussen, som anslår at klubben kan tjene 300.000 kroner på å nå sluttspill­finalen når reisekostn­ader og leie av hall er trukket fra.

PS! ØIF Arendal spiller for en mulig finale i sluttspill­et søndag. Vinner laget i Bodø venter enten Elverum eller Kollstad i finalen.

 ?? FOTO: HERMAN FOLVIK ?? Vipers Kristiansa­nd har tatt andreplass­en i serien. Nå jakter de Champions League-plass.
FOTO: HERMAN FOLVIK Vipers Kristiansa­nd har tatt andreplass­en i serien. Nå jakter de Champions League-plass.
 ?? FOTO: HERMAN FOLVIK ?? Vipers-trener Kenneth Gabrielsen.
FOTO: HERMAN FOLVIK Vipers-trener Kenneth Gabrielsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway