Fædrelandsvennen

Boujar står trolig mot Trom

Starts førstekeep­er Håkon Opdal (34) har fortsatt trøbbel med skulderen, og mye tyder på at Benjamin Boujar (23) spiller mot Tromsdalen.

- TEKST: HERMAN FOLVIK herman.folvik@fvn.no

– Vi har forberedt oss på begge deler. Jeg ga klar beskjed til Benjamin om at han må være ett hundre prosent forberedt. Føler ikke Håkon at han er hundre prosent, spiller Benjamin. Jeg har full tillit til Benjamin, sier Erik Ruthford Pedersen, Starts keepertren­er.

Opdal fikk seg en smell i skulderen før pause i 4–0-seieren mot Åsane. Smellen sitter fortsatt i.

– Han kunne ikke spilt i dag, men kanskje det er en liten mulighet på søndag. Vi holder det litt åpent, sier Ruthford Pedersen.

Starts beste spiller de to siste årene vurderer situasjone­n slik:

– Vi får se. Vi må ta en vurdering, men jeg tror ikke det er noen alvorlig skade hvert fall. Det har blitt ganske mye bedre. Jeg kan gjøre ganske mye, men skal du være klar for kamp må du vite at du kan reagere på instinkt, sier en usikker Opdal.

Boujar god mot Åsane

Boujar, som kom fra Vindbjart i vinter, gjorde en god omgang mot Åsane og sto for to gode redninger mot Mons Ivar Mjeldes menn.

– Benjamin kom inn og sto 45 veldig gode minutter mot Åsane. Er Håkon skadet er han skadet, og da står Benjamin i mål, men vi får se. Vi tar en beslutning lørdag, sier Steinar Pedersen, Starts hovedtrene­r og sønn av keepertren­eren.

Under formasjons­økta fredag var det Boujar som voktet buret for det toppede mannskapet, mens Opdal stort sett holdt på med roligere øvelser.

– Det er bare å være forberedt. Enten så spiller jeg eller ikke. Jeg er klar uansett. Jeg har faktisk ikke peiling på hvem som spiller. Vi får se når søndagen kommer, sier Boujar.

23-åringen mener det mentale er viktig.

– Du er fort ute av fotballen og fort inne. Det er kort vei begge veier. Det er en mental utfordring å være keeper. Du må være sterk og forberedt hele tiden. Du kan sitte tre år på benken, så plutselig få sjansen, sier Hellemyr-gutten.

– Hjelper for selvtillit­en

Redningene mot Åsane ga trygghet forteller han.

– Det hjelper for selvtillit­en. Det var deilig å få den kampen og to gode redninger. For å spille bra trenger man selvtillit, sier Boujar. Start reiser nordover lørdag. – Benjamin har trent mye og godt. Han er god rett og slett, mener Ruthford Pedersen.

Slik svarer Steinar Pedersen på spørsmål om keeperplas­sen er den eneste posisjonen han er usikker på til søndag:

– Njaee, usikker og usikker. Det er en gjeng som leverte bra sist, så skal vi i en annen type på kamp. En krigekamp mot et hardtarbei­dende, intenst Tromsdalen. Vi må være forberedt og virkelig vite hva som venter oss.

vil Ha avklaring

Start har tre offensive spillere på prøvespill. Før kampen borte mot Bodø/glimt neste søndag, ønsker Pedersen å ha en avklaring.

– Vi må konkludere snart. Vi skal bruke fredagen og se hva vi finner ut, men vi har kampen på søndag som vi ikke gjør noe inn mot. Men vi skal nok ha noe på plass til Bodø/glimt, sier Steinar Pedersen.

Trolig Start-lag (4-4-2): Benjamin Boujar – Eirik Wichne, Simon Larsen, Tapio Heikillä, Henrik Robstad – Daniel Aase, Gudmundur Kristjanss­on, Erlend Segberg, Espen Børufsen – Niels Vorthoren, Dennis Antwi.

Kampstart søndag er klokka 15.30.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway