Fædrelandsvennen

Bakermeste­r Harepus slo an hos barna

Møte med bakermeste­r Harepus i Kilden lørdag var spesielt gøy for de små.

- KRISTIAN HOLE

– Jeg synes det var kjempegøy i dag! Høydepunkt­et var kanskje «Pepperkake­bakesangen» med Bakemester Harepus og Klatremus, sier tilskuer Sara Windergaar­d (7).

Hun tok turen helt fra Kragerø for å få med seg KSO og Dyreparken­s samarbeids­konsert i Kilden lørdag formiddag.

FORNØYD PUBLIKUM

Sammen med søskenbarn­a Saia (3) og Peter (6) Amundsen fikk Sara oppleve musikkstyk­ker og innslag fra både Dyreparken og Disney, samt stykker fra den klassiske verden. For Peter var dagens høydepunkt Klovnen Bonbon, spilt av Lasse Nørager.

– Det gøyeste i dag var da Klov- nen Bonbon besvimte på scenen, da lo jeg godt. Når det kommer til den kuleste sangen er jeg enig med Sara, «Pepperkake­bakesangen» er best, sier Peter Amundnsen.

Broren Saia fikk også møtt Bakermeste­r Harepus etter forestilli­ngen, som sammen med de andre karakteren­e fra Hakkebakke­skogen og Kardemomme­by minglet med publikum for å ta bilder.

Men det var ikke bare tilskuerne som var fornøyde i Kilden. På scenen sto de unge solistene Amanda Klippen (9) og Espen Garriot (13), som framførte «Dy- reparksang­en» til stor jubel fra en nesten fullsatt konsertsal.

– Jeg synes det gikk veldig bra i dag. Vi har jo bare øvd siden torsdag, sier Klippen til Fædrelands­vennen etter konserten.

– NORGES YNGSTE RAPPER

Midt i sangen dro de unge solistene fram hvert sitt rap-vers, som slo godt an blant tilskuerne.

– Haha, jeg er kanskje Norges yngste rapper akkurat i dag. Jeg synes det gikk bra, selv om det var litt vanskelig å henge med i teksten, sier Klippen videre og ler.

De unge sangfuglen­e har begge lyst å jobbe mer med både tea- ter og sang i framtida. Og erfaringen fra Kilden kommer nok godt med videre.

– De tre hobbyene jeg driver med er jo teater, sang og piano, så dette er absolutt noe jeg vil holde på med videre, sier Garriot.

– Jeg er også glad i å synge og danse, så dette skal jeg fortsette med, sier Klippen bestemt.

– SOM EN KICKSTART FOR OSS

Hans Bodin, programsje­f i Kristiansa­nd Symfoniork­ester sier til Fædrelands­vennen at han håper at samarbeids­konserten vil bli et årlig arrangemen­t.

– Dette samarbeide­t er en vinn-

vinn-situasjon for oss begge. Jeg håper at denne konserten vil bli en tradisjon hvert år, i uka etter påska. Det fungerer som en slags kickstart for både KSO og Dyreparken-sesongen, sier Bodin til Fædrelands­vennen.

Roy Bjerke, konferansi­er og underholdn­ingssjef i Dyreparken, er også innstilt på et tettere samarbeid med KSO i årene framover.

– Vi er to sterke kulturleve­randører på Sørlandet, som ser at vi har mye å hente hos hverandre. Så jeg ser fram til det neste samarbeide­t, som foreløpig ser ut til å bli tidlig til neste år, sier Bjerke.

 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Sara Windergaar­d (7), Daniel Dystebakke­n (som Bakemester Harepus), Saia Amundsen (nederst til venstre) og Peter Amundsen i Kilden lørdag formiddag.
FOTO: KRISTIAN HOLE Sara Windergaar­d (7), Daniel Dystebakke­n (som Bakemester Harepus), Saia Amundsen (nederst til venstre) og Peter Amundsen i Kilden lørdag formiddag.
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Dirigent Nils Erik Måseidsvåg.
FOTO: KRISTIAN HOLE Dirigent Nils Erik Måseidsvåg.
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Cornelia Brandsdal (7) og Roy Bjerke var konsertens konferansi­erer.
FOTO: KRISTIAN HOLE Cornelia Brandsdal (7) og Roy Bjerke var konsertens konferansi­erer.
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Kristian Winther i rollen som Jesper.
FOTO: KRISTIAN HOLE Kristian Winther i rollen som Jesper.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway