Fædrelandsvennen

Start vant på straffe på overtid

Kaptein Simon Larsen tok ansvar etter at Tobias Christense­n skaffet straffespa­rk. Det sikret Start 2–1-seier mot Tromsdalen

- HERMAN FOLVIK

Kaptein Simon Larsen satte inn straffen på overtid da Start vant 2-1 borte mot Tromsdalen i går. Daniel Aase scoret det første.

– Vi kommer til å få mange av disse slitekampe­ne. Det er de lagene som vinner de kampene som kommer til å ligge der oppe i toppen. Sånne kamper er ekstremt deilig å vinne, sier kaptein Larsen etter 2–1-seieren i Tromsø.

Det så ut til å ebbe ut i 1–1, men på overtid fikk Start muligheten på straffespa­rk. Kaptein Simon Larsen tok ansvar og avgjorde kampen med en trygg straffe. Start tar med det sin tredje seier på rad.

Larsen måtte hente ballen fra angrepsspi­ller Dennis Antwi etter at Hellemyr-gutten Tobias Christense­n ble lagt i bakken inne i straffefel­tet.

– Ja, Dennis hadde veldig lyst til å ta den, men jeg var rimelig sikker på å sette den i mål. Og da var det spesielt godt å se den gå i mål, sier kapteinen.

Espen Børufsen hadde en god kamp på venstresid­en til Start, og var nest sist på ballen før Daniel Aase ga gjestene ledelsen i 1. omgang. Han mener det er slike seiere som kan gjøre at Start går opp igjen til eliteserie­n.

– Det er helt ekstremt deilig å få det målet – for dette jobbet vi hardt for. Vi hadde nok av sjanser til å vinne kampen før vi fikk straffen. Det er slike kamper vi må vinne om vi skal rykke opp igjen. Godt å se at vi har marginene på vår side, sier kantspille­ren.

AASE STUPTE START FORAN

Start kom greit i gang i innled- ningen, men slet med å komme til farlighete­r foran mål. Det var Tromsdalen som hadde de første store muligheten­e. Etter 15 minutter stoppet Simon Larsen nordlendin­gene i siste liten.

20 minutter ut i omgangen mistet Benjamin Boujar, som spilte i Håkon Opdals skadefravæ­r, grepet på ballen etter en corner. Mathias Abelsen kom til skudd og flere på TUIL Arena så 1–0 for vertene, men Start fikk blokkert til corner med nød og neppe.

Fem minutter senere gikk sørlending­ene opp i 1–0. Tromsdalen rotert bort ballen på tvers og Start var nådeløse på kontringen. Espen Børufsen ble fint spilt opp og klinket til fra 16 meter. Skud- det var godt, men Adrian Mikkelsen hang med og fikk slått i tverrligge­ren.

På retur fulgte Daniel Aase våkent og godt med fra motsatt side. Lysluggen stupheadet returen effektivt i mål for Start foran den massive snøveggen i Tromsø.

VORTHOREN KUNNE DOBLET

Få stunder senere holdt Tromsdalen på å utligne. Igjen var Boujar ruskete i feltet og bommet på en dødball. Mohammed Ahamed rakk så vidt å reagere og klarte ikke å få ballen i mål, men heller flere meter over.

De 200 hjemmetils­kuerne trodde 1–1 var et faktum etter 37 minutter. Abelsen klinket til med

ett glimrende frispark og ballen suste rett i nettet. Heldigvis for Start gikk ballen i nettveggen på utsiden av stolpen. Boujar hadde også bra heng på skuddet.

BØRUFSEN I TVERRLIGGE­REN

I neste Start-angrep kunne Niels Vorthoren doblet før pause. Tromsdalen somlet i eget forsvar og Åsane-helten var plutselig fri med keeper, men Mikkelsen kom så tett at han fikk avverget for vertene.

På overtid av den første omgangen var Start centimeter­e fra 2–0. Espen Børufsen klemte til igjen fra omtrent 16 meter, men igjen var metallet i veien for Vågsbygdka­nten. Start hadde rundt 20 fans på plass som gjorde en fin innsats på tribunen.

UTLIKNING På FINT FRISPARK

Simon Larsen lagde frispark like etter at andre omgang var i gang igjen. Mathias Abelsen skrittet opp fra litt over 20 meter og på hans tredje forsøk skulle den sitte. Han skrudde ballen fint opp i krysset, via fingeren til Boujar, som likevel ikke hadde sjanse til å ta den.

Hjemmelage­t gjorde det vanskelig for Start, men sørlending­ene tok litt over iniativet rundt 60 minutter. Likevel var det Tromsdalen som skapte den første muligheten etter 1–1 målet etter 70 minutter, men Boujar hadde grei kontroll på forsøket til Lysvoll som prøvde seg fra litt skrå vinkel.

Steinar Pedersen satte inn Tobias Christense­n, som hadde et strålende innhopp sist, det siste kvarteret for Segberg. Samtidig ble Vorthoren flyttet ned på midten.

Børufsen fikk satt hodet sitt på et innlegg, men ballen gikk mange meter til side for mål. Stopperduo­en Heikillä og Larsen kom begge til avslutning på corner minuttet før full tid, men ingen av dem traff skikkelig.

På overtid sikret Christense­n Start straffe. Den satte Larsen i mål og Start vant 2–1.

?? FOTO: HERMAN FOLVIK ?? Start feirer 1–0-målet til Daniel Aase i første omgang.
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: HERMAN FOLVIK ?? Daniel Aase stupte inn 1–0 og rakk ikke å komme seg opp før Niels Vorthoren var på plass for å gratulere.
 ?? FOTO: HENRIK FOLVIK ?? Start feirer 2–1-målet til Simon Larsen (helt til venstre) på overtid.