Fædrelandsvennen

Kvadraturf­oreningen: – Vil ikke ha tigging i sentrum

- CHRISTINA ØSTTVEIT

Harald Andersen daglig leder i Kvadraturf­oreningen, mener at tigging ikke bør forekomme i sentrumsga­tene.

– Det er politikere som må ta beslutning­er på lovverket, men ingen må være i tvil om at Kvadraturf­oreningen er imot at det er tillatt å tigge i sentrumsom­råder, sier Andersen.

Andersen sier videre at de ikke har endret holdning etter at tiggerdeba­tten har blusset opp igjen.

– Vi opplever at politiet er svært betenkt over at tigging er lovlig system i dagens samfunn. Dette har vært vår holdning i mange år, uavhengig av NRKS dokumentar, sier Andersen.

Randi Haukom, rådgiver ved turistinfo­rmasjonen, sier de har fått henvendels­er fra folk som opplever tiggingen som ubehagelig.

– Det forekommer at noen av tiggerne går rundt med koppen i Markens. Det skal ikke forekomme. Flere turister og lokale har gitt uttrykk for at de ikke synes det er greit å få en kopp opp i ansiktet, sier Haukom, som også er Høyre-politiker.

Hun har likevel ingen tro på at et tiggeforbu­d i byen vil løse problemene.

– Nei, jeg er ikke for at det skal innføres forbud. Nylig ble det vedtatt at de som sitter i Markens og strikker skal flyttes til Nedre Torv sammen med alle andre selgere. De må behandles på lik linje med de andre, sier Haukom.

– Å samle alle på ett sted er et godt tiltak, og jeg har tro på at vil fungere, legger hun til.

– MANGE ÆRLIGE TIGGERE

Haukom så NRK Brennpunkt­s dokumentar i forrige uke.

– Jeg ble utrolig forskrekke­t, men vi har ikke slike tilstander i Kristiansa­nd. Uttalelsen­e fra Ole Hortemo i politiet er noe jeg har tiltro til.

Hun legger til at en slik dokumentar kan være med å stigmatise­re en hel gruppe.

– Den kan være med på å høyne motstanden mot rumenere. Mange vil nok tro at alle rumenere er innblandet i dette, men her i Kristiansa­nd vet vi at det finnes ærligere tiggere, sier Haukom.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway