Fædrelandsvennen

Svein Støle vil bygge hotell ved Buen

- ROALD ANKERSEN

Svein Støle fra Mandal er Norges fjerde rikeste mann. Nå vil han bygge hotell i hjembyen.

– Mandalitte­ne har ventet på dette i mange år. Etter at Solborg ble stengt for rundt fem år siden har behovet vært veldig stort, sier ordfører Alf Erik Andersen i Mandal. Han tror et hotell med 80 rom kan stå ferdig i 2019. Bystyret skal fatte endelig vedtak i saken i mai.

Mandal kommune har ikke hatt noe større byhotell siden Solborg ble stengt for helårsdrif­t. Dette har hele byen etterlyst, og det har vært satt av en tomt ved siden av Buen kulturhus på Malmø.

Det kommunale eiendomsse­lskapet har nylig hatt ute en konkurrans­e om hvem som skal få bygge det nye hotellet, der blant annet hotellkjed­en Choice var med. Valget falt imidlertid på planene til to utflyttede mandalitte­r.

– Dette er veldig moro, men jeg er heller ikke helt uerfaren når det gjelder hotelldrif­t. I ti år var jeg med å drive Solborg sammen med Gahre-familien i den perioden hotellet ble drevet godt, sa Støle til Lindesnes avis som var til stede da pla- nene ble offentligg­jort i Mandal bystyre.

Investor og milliardær Svein Støle har med seg 30 år gamle Lotte Fredriksen Syltevik, også hun oppvokst i sørlandsby­en. Hun var sist hotelldire­ktør på Smarthotel­l i Oslo.

– Jeg ønsker å skape et hotell i samarbeid med Mandal kommune og Buen kulturhus. Hvis vi får dette prosjektet vil jeg starte allerede til sommeren, sier Syltevik til Lindesnes.

Hotellet er planlagt over to utbygginge­r. Først kommer det 80 rom og 160 sengeplass­er. Deretter er det opsjon på 80 nye rom i løpet av fem år.

Svein Støle hadde i 2015 en formue på 7,1 milliarder. Det fører han opp på fjerdeplas­s på inntektsto­ppen i Norge, bak Trond Mohn, Gustav Magnar Witzøe og Kjell Inge Røkke.

Støle er grunnlegge­r av meglerhuse­t Pareto, og hadde også en nettoinnte­kt på 238 millioner kroner i 2015, noe som var tredje høyest i Norge ved siste offisielle ligningsta­ll.

 ?? FOTO: JARLE R. MARTINSEN ?? Mandal kommune ønsker et hotell ved siden av kulturhuse­t. Det skal de nå få.
FOTO: JARLE R. MARTINSEN Mandal kommune ønsker et hotell ved siden av kulturhuse­t. Det skal de nå få.
 ?? SCANPIX FOTO: NTB ?? Svein Støle fra Mandal vil bygge hotell i hjembyen.
SCANPIX FOTO: NTB Svein Støle fra Mandal vil bygge hotell i hjembyen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway