Fædrelandsvennen

Tapper ned Jegersberg­vann

- TEKST: KJETIL REITE kjetil.reite@fvn.no -

Forsvaret tar ingen sjanser etter at folk har funnet metallrest­er i vannkanten i Øvre Jegersberg­vann.

– Vannet blir tappet ned slik at det blir lettere for Forsvaret å gjennomfør­e sitt arbeid. Det blir tappet ned med rundt 1,5 meter så vannkanten blir tilgjengel­ig, sier Trond Johanson, naturforva­lter i Kristiansa­nd kommune.

Bakgrunnen er at det er funnet metallrest­er i vannkanten i Øvre Jegersberg­vann (også kalt Papirmølle­vannet).

Metallrest­ene kan ha kommet fra Forsvarets aktivitet i området.

– Det er ikke noen grunn til å tro at det er ammunisjon i vannet. Da hadde området blitt sperret av, sier Johanson.

RYDDET OPP

Det er Forsvarsby­gg som er ansvarlig for arbeidet. Prosjektle­der Harry Hellebust var ikke tilgjengel­ig fredag formiddag, men avdelingsl­eder Torbjørn Henriksen bekrefter at de skal søke i området i tiden framover.

Forsvaret har de siste årene gjennomfør­t en storstilt opprydding av Jegersberg. Målet har vært å fjerne alle rester fra den gang området var skyte- og øvingsfelt for Forsvaret.

I 2015 overtok Kristiansa­nd kommune Jegersberg.

– De fikk fjernet det aller meste og tilbakefør­t området på en veldig god måte, sier Trond Johanson.

FIKSER DEMNINGEN

Jegersberg­vann er et populært turmål i Kristiansa­nd og et område der kommunen legger til rette for friluftsli­v. Kristiansa­nd kommune har blant annet besluttet at demningen skal utbedres, men det skjer ikke i denne omgang.

– Vi har planer som skal godkjennes av NVE. Får vi dem godkjent, kan vi komme i gang med arbeidet tidligst nå i høst, sier Monica Fredvik, vassdragst­eknisk ansvarlig i Kristiansa­nd kommune.

Problemet i Jegersberg­vann har vært at demningen lekker. På sommeren har deler av vannet derfor blitt omdannet til en sump.

 ?? FOTO: KJETIL REITE ?? Det er Forsvaret som nå tapper ned Jegersberg­vann med et par meter for å kunne undersøke om vannet er forurenset. Forsvaret solgte friluftsom­rådet til Kristiansa­nd kommune i 2015.
FOTO: KJETIL REITE Det er Forsvaret som nå tapper ned Jegersberg­vann med et par meter for å kunne undersøke om vannet er forurenset. Forsvaret solgte friluftsom­rådet til Kristiansa­nd kommune i 2015.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway