Fædrelandsvennen

– Alt tok veldig lang tid

- STEINAR VINDSLAND

Pasientomb­udet ga til slutt opp å få svar fra Abup Arendal, og rapportert­e saken inn for fylkesmann­en som opprettet tilsynssak.

– Alt tok veldig lang tid. Når hensikten med dialog er å skape tillit, blir en slik situasjon svært uheldig, sier seniorrådg­iver hos Pasient- og brukerombu­det i Agder, Karin Helle Pettersen. Hun bistod foreldrepa­ret for å prøve å få løst konflikten med Abup. Det tok flere måneder uten at Abup gjorde hva de lovet; å skrive og levere ut et notat om sitt syn på si- tuasjonen.

Hun mener det illustrere­r et sentralt poeng helsevesen­et fortsatt synder mot for ofte:

– Brukermedv­irkning! Pasientog brukerrett­ighetslove­n er helt krystallkl­ar på at helseperso­nell skal samarbeide, informere og lytte til pasienter og pårørende, sier hun.

I denne saken ble det etter hvert kritisk at det tok så lang tid, siden sønnen hadde store problemer og flere ganger sa han ikke ønsket å leve lengre.

– Oppsummeri­ngsnotatet etter endt behandling omtalte blant annet foreldrene på en krenkende måte og inneholdt også uriktige opplysning­er. Dette ble foreldrene først kjent med da de ba om utlevering av journalen. Dersom de hadde vært gjort kjent med innholdet i notatet underveis i behandling­en hadde de hatt mulighet til å bidra på en mer konstrukti­v måte i sønnens behandling­sopplegg, sier Helle Pettersen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway