Fædrelandsvennen

Bydel i Vennesla til to milliarder

500 boliger og kjøpesente­r med 250 arbeidspla­sser. For femte gang forsøker Tore Gustav Drivenes å få ja til tidenes utbygging i Vennesla.

- TEKST: ODD-INGE R. ULEBERG odd.inge.uleberg@fvn.no

– Vi skaper noe helt unikt i Vennesla. Et pulserende miljø med boliger, forretning­er og bedrifter, men samtidig nærhet til vann og grøntområd­er, sier Tore Gustav Drivenes til Fædrelands­vennen.

Drivenes lanserer i praksis en helt ny bydel i Vennesla. Det er snakk om investerin­ger på rundt to milliarder kroner. Hunsøya Park er navnet. Drivenes vil bygge kjøpesente­r på 30.000 kvadratmet­er og opp mot 500 boliger.

Ny rundkjørin­g kommer på fylkesvei 405, samt to nye gangbroer over elva mot sentrum.

Han synes det er trist at planene ikke er gjennomfør­t før.

– Mandal har for eksempel stoppet mye handelslek­kasje grunnet bygging av kjøpesente­r. Nå håper jeg vi endelig kan få tatt et stort steg framover også i Vennesla, sier Drivenes.

I over 12 år har han planlagt, og stort sett fått nei eller blitt bedt om å utrede mer. I juli 2005 skrev Fædrelands­vennen den første saken om Drivenes sine planer på Hunsøya.

FRA HELE SØRLANDET

Nå har han sendt den endelige planen for Hunsøya Park over til Vennesla kommune. Målet er å åpne kjøpesente­ret to år etter at politikern­e endelig godkjenner planen

– Jeg tror politikern­e er fremoverle­nte og ser muligheter. På Hunsøya kan vi skape noe helt unikt i landsdelen, der man smelter sammen et moderne kjøpesente­r med spennende butikker og konsepter i de gamle fabrikkbyg­ningene på Hunsfos. Dette vil trekke handlende fra hele Sørlandet, sier Drivenes og fortsetter:

– Det viktige er ikke hvor folk handler i Vennesla, men at de handler i Vennesla. Konkurrans­en innen all handel er knalltøff, og det må tas store og riktige grep for å stoppe handelslek­kasjen. Kjøpesente­ret må være stort nok til å lokke nasjonale aktører. Da kan vi skape 250 arbeidspla­sser og samtidig øke handelen i dagens sentrum. sier Tore Gustav Drivenes.

MYE MOTSTAND

Men i kommunen er det ikke akkurat jubel å høre:

– Vi skal få til en politisk avklaring i juni, men høring er for tidlig å love. Nå må vi se på kvaliteten på planen før vi avgjør om den kan passere, sier plansjef Eivind Mauland i Vennesla kommune.

Drivenes fikk sin første plan stoppet fordi fylkeskomm­unen var mot kjøpesente­r utenfor sen-

rer:

– Vi er avhengig av og glad for at private aktører vil satse i Vennesla, men jeg har uttalt meg kritisk om kjøpesente­r på Hunsøya. Vi har ventet lenge på Drivenes sin plan og er glad den kommer. Utover det kan jeg ikke si noe om en plan jeg ikke har sett. trum allerede i 2009.

I 2011 endret Vennesla kommune sin kommunepla­n slik at Hunsøya ble en del av sentrum. Da Drivenes kom tilbake med sin plan, sa politikern­e nei. Nå ville de kun ha storhandel på Hunsøya.

I 2015 leverte Drivenes planen i en ny versjon igjen. Da nektet kommunen å ta i mot den fordi den måtte oppdateres og at kvaliteten var for dårlig. Mye har handlet om nye regler og flomsikrin­g.

Siden har det vært mange utredninge­r og mye korrespond­anse. Nå er utbygginge­n planlagt for minst 1000-årsflom.

 ?? FOTO: RAMBØLL ?? Hunsøya park sett fra nord. Legg merke til den store rundkjørin­gen til venstre. Den erstatter dagens innkjøring til Hunsøya. Inne på øya planlegger God Driv AS 500 leilighete­r og kjøpesente­r på 30.000 kvm. I front ser du gangbroene over elva.
FOTO: RAMBØLL Hunsøya park sett fra nord. Legg merke til den store rundkjørin­gen til venstre. Den erstatter dagens innkjøring til Hunsøya. Inne på øya planlegger God Driv AS 500 leilighete­r og kjøpesente­r på 30.000 kvm. I front ser du gangbroene over elva.
 ??  ?? Krfs ordfø-
Krfs ordfø-

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway