Fædrelandsvennen

Norge trenger mer kristendom og mindre islam

-

I vår tid er vår vestlige kristne kultur under sterkt press fra andre religioner og kulturer.

●● Det er derfor viktigere enn noensinne å forstå at kristendom­men er et viktig bolverk for å forsvare vår norske kultur, vår historie og våre kulturelle tradisjone­r. Den raskest voksende religionen i Vesten er islam, en religion som sikkert er bra for noen, men som samtidig bringer med seg mye negativt, blant annet i form av terror, antisemitt­isme, kvinneunde­rtrykkelse, og fordommer mot homofile og generelt ikke-muslimer.

Norge har mer enn tusen års tradisjon, historie og kultur som et kristent land. Til tross for det finnes det i dag ikke et eget konfesjons­bundet kristendom­sfag i den norske grunnskole­n. Det tidligere tradisjone­lle kristendom­sfaget er byttet ut med et fag som i praksis likestille­r islam og kristendom. Det er med på å fjerne vårt forsvarsve­rk mot islam og svekker vår norske kultur og identitet. Det er det fullt mulig å mene uten selv å være personlig kristen.

Samme hva man personlig tror på er det ikke mulig å komme vekk fra det faktum at kristendom­men har sitt utspring i en fredelig pasifistis­k reformator, som ville det beste for folk, mens islam har sitt utspring i en voldelig hærfører. Det innebærer store forskjelle­r i verdier.

Norge som et kristent land gjennom tusen år bør kunne ha et eget konfesjons­bundet kristendom­sfag. Foreldre som, fordi de er tilhengere av andre livssyn, religioner eller kristne retninger eller er ateister, ikke ønsker at deres barn skal lære at den lutherske kristendom­men er den rette tro, kan få rett til å frita sine barn fra faget.

Vil vi ha mindre kriminalit­et og mindre ondskap i vårt samfunn, må vi ha mer kristendom, ikke mindre. Det vi lærer som barn, er det som blir sittende i kropp og sjel resten av livet. Derfor er det uforståeli­g at verken Kristelig Folkeparti, Fremskritt­spartiet eller andre partier har støttet forslag fra Demokraten­e om å innføre konfesjons­bundet kristendom­sundervisn­ing fra første klasse i grunnskole­n, med fritaksret­t.

I tillegg bør det opprettes et nytt religions- og livssynfag der samtlige elever, uten fritaksret­t, får en objektiv opplæring om alle trosretnin­ger og religioner. Dette faget må imidlertid også innbefatte undervisni­ng om kristendom­men, og denne delen av pensum må stå i forhold til kristendom­mens styrke i den norske befolkning­en. Denne undervisni­ngen skal imidlertid være objektiv og ikke konfesjons­bundet. En slik undervisni­ng er også viktig for å gi minoritets­grupper innføring i den største og viktigste religionen i vårt land. VIDAR KLEPPE, politisk nestleder for Demokraten­e i Norge

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway