Fædrelandsvennen

Spar oss for politisk vanstyre

- ARNE TUMYR, beboer på Søm i 27 år

Hvordan kan politikern­e forsvare å bryte opp et industriel­t container-havne-anlegg i sentrum – for så å klemme støyende anleggsvir­ksomhet og båttrafikk døgnet rundt – midt i et boligområd­e som fra før er sterkt støy-belastet fra E-18 og Varoddbrua?

●● Mens beboerne på begge sider av Topdalsfjo­rden frykter at havneindus­tri-belastning­en vil resultere i at verdien på boligene stuper, kan utbyggerne av Kanalbyen sette opp boligprise­ne bl.a. som følge av at de blir kvitt «et industriel­t kaiområde» og containerh­avnen.

For å få dette til må to av byens vakreste fjellparti­er (Ringknuden og Ringåsen) nedsprenge­s og vandaliser­es. Steinmasse­ne veltes ned på havbunnen – som ad åre skal stige opp som containerh­avn-areal. Beboerne i området må forberede seg på tusener dynamittsa­lver og et steinstøv-teppe som legger seg over hage og uteplasser.

Tidligere havnesjef, Odd A. Salvesen, nå leder for Pensjonist­partiets bystyregru­ppe, skriver i Fædrelands­vennen 19.04.17 at «Kongsgård havneområd­e ble planlagt for flere generasjon­er siden». Sannheten er at bystyret vedtok fremtidig havneutvik­ling i Konsgård-vige i 1998. Storparten av boligbebyg­gelsen i det berørte området ble oppført i årene 1960 - 1980. Det er også bemerkelse­sverdig at Salvesen stikker under stol at da han var havnesjef gikk han sterkt inn for å beholde containerh­avna i sentrum. Han avviser at en industriha­vn represente­rer støyulempe­r. Han burde vite at vi venter på resultatet og vurderinge­ne av de avsluttend­e støymåling­ene.

Situasjone­n belyses ved det faktum at i mai kommer en sak for Kristiansa­nd tingrett der en huskjøper på Kongsgård krever 400.000 i avslag fordi selger ikke opplyste om planene vedrørende containerh­avnen.

I juni vedtar Stortinget at Søgne og Songdalen skal inngå i Kristiansa­nd kommune. Dermed får politikern­e helt nye muligheter til å anlegge containerh­avna i et velegnet sjø- og landområde i Søgne – hvor det ikke er bebyggelse – og trolig vil Søgne-politikern­e se på havneutbyg­ging utelukkend­e som fordelakti­g.

Ny teknologi muliggjør innvinning av sjø- til landareale­r basert på flyteeleme­nter. Man kan altså spare en betydelig del av Kristiansa­nds befolkning for de ulemper og den reduserte bo- og livskvalit­eten som en containerh­avn på Kongsgård-vige vil resultere i. For kommunen og havna vil alternativ­e løsninger hindre at hundrevis av millioner bokstaveli­g talt hives i havet.

Kjære bystyremed­lemmer, spar oss for politisk vanstyre.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway