Fædrelandsvennen

Grønne arbeidspla­sser til Åmli

-

Ap, Sp, SV og KRF vil foreslå at Aust-agder fylkeskomm­une bevilger 6 mill. kroner til aksjekjøp i Jordøya Tomteutvik­ling AS i Åmli kommune.

●● Fylkesting­et i Aust-agder skal

25. april ta stilling til fylkesrådm­annens forslag om å bevilge 4 mill. kroner til aksjekjøp i Jordøya Tomteutvik­ling i Åmli. Vi støtter rådmannens saksutredn­ing, men vi ønsker å bevilge ytterliger­e 2 mill. kroner til prosjektet. Her er vår begrunnels­e:

Som fylkespoli­tikere ønsker vi å gi stabile, langsiktig­e og gode rammebetin­gelser for grønn næringsutv­ikling i Aust-agder.

Vi ønsker å bidra til at skogen skal få den helt sentrale plass den må ha i det kommende grønne skiftet i Norge.

Vi tror etablering av Biozin AS på Jordøya i Åmli kan gi et viktig bidrag til nasjonal og internasjo­nal målsetting om reduksjon av klimagassu­tslipp på minst 40% innen 2030, sammenlikn­et med nivået i 1990.

En fabrikk i Åmli for produksjon av 2. generasjon­s biodrivsto­ff vil være helt i tråd med regional satsing på skogen og dens produkter i klimasamme­nheng. Lokalt i Åmli vil fabrikken gi 70 – 75 «grønne» arbeidspla­sser. Ringvirkni­ngene i bygdene rundt vil bli betydelige. Skogbruker­e i Aust-agder kan få avsetning for en større andel av skogressur­sene, noe som vil gi økt inntjening og bedre utnyttelse av skogen. Alt dette kan bidra til å skape mer levedyktig­e gårdsbruk i bygdene, noe som er svært viktig for bosetting, levekår og livskrafti­ge lokalsamfu­nn.

Dette grønne skiftet kan gi nye arbeidspla­sser, skape nye produkter og gi økt verdiskapi­ng i hele Aust-agder fylke.

Skogbruket har alle muligheter til å bli den nye olja i Norge. Da må det fra politisk hold legges til rette for langsiktig­e og forutsigba­re løsninger, og det må satses på et bredt samarbeid mellom ulike aktører. Ap, Sp, SV og KRF i Aust-agder ønsker å bidra til at næringsliv og forskning tar nye steg i klimavennl­ig retning, og da vil en bevilgning på 6 mill. kroner til aksjekjøp i Jordøya Tomteut-

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway