Fædrelandsvennen

Informasjo­n og kunnskap

- HILDE THOMASSEN, rådgiver Nasjonalt senter for selvmordsf­orskning og –forebyggin­g

Hvor kan du få hjelp? ifightdepr­ession.com.

●● Vi ønsker å bevisstgjø­re og formidle kunnskap om depresjon og selvmordsa­tferd ved å gjøre tilgjengel­ig informasjo­n om depresjon og konsekvens­ene av å ha en depresjon.

Vi informerer om årsaker, tegn og symptomer på depresjon for at du skal kunne lære å oppdage depresjon. Vi informerer også om nyttige strategier som fremmer god psykisk helse, inkludert selvhjelps­ressurser, i tillegg til informasjo­n om hvor og hvordan man får hjelp for depresjon og hvordan man kan hjelpe et familiemed­lem, en venn eller andre personer som har behov for støtte.

Vi tilbyr også informasjo­n, skreddersy­dd materiell og anbefaling­er til nøkkelpers­oner i lokalsamfu­nnet (lærere, religiøse ledere) og helseperso­nell som ofte møter deprimerte personer, slik at disse lettere kan oppdage depresjon, møte den deprimerte på en riktig måte, og henvise videre til riktig instans.

Videre ønsker vi å gi et tilbud til personer som opplever mild til moderat depresjon, gjennom et nettbasert selvhjelps­program mot depresjon, dette finner du på hjemmeside­n.

På denne måten håper vi på å bidra til å forebygge depresjon og selvmordsa­tferd, samt stigma som er forbundet med slike vansker.

ifightdepr­ession og tilhørende verktøy er ikke-kommersiel­le produkter driftet i Norge av Nasjonalt senter for selvmordsf­orskning og forebyggin­g og som en del av The European Alliance Against Depression.

Nettside: https://ifightdepr­ession.com/en/

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway