Fædrelandsvennen

Legg ned KRF

-

Partiet har en oppslutnin­g på ca 5% av velgerne på landsbasis. Samtidig oppfører de seg som om de skulle være et stort parti.

●● I det siste har partileder­en kommet med utspill om at Senterpart­iets leder Slagsvold kan være en kandidat til statsminis­terposten etter høstens stortingsv­alg. Har Hareide diskutert dette med Slagsvold? Han har forøvrig sagt nei.

Hareides drømmer om en Høyre sentrumsre­gjering uten Fremskritt­spartiet. En må jo undres om hvordan det står til med realitetss­ansen. KR.F internt har store problemer om de etter stortingsv­alget skal satse på en borgerlig eller en sosialisti­sk regjering. Dette vil nok potensiell­e velgere sette pris på, og partiet vil nok da få økt oppslutnin­g. Religion og politikk er en dårlig blanding. Det er sikkert mange flere kristne politikere og velgere i de andre partiene enn i KR.F. Men de er vel ikke nok “personlige kristne”

Hva nå dette innebærer. Politisk sett vil det være en fordel om KR.F. legges ned for godt. Det vil neppe bli noe tap for norsk politikk. Det kan forøvrig henvises til Grunnloven der det står i § 2 “Alle indvaanere av Riget have fri Religionsø­velse. Den evagelisk-lutherske Religion forbliver Statens offentlige Religion. De innvaanere,der bekjenner til den, ere forpliktte­de til at oppdrage deres Børn i i samme”

Så KR.F. behøver ikke bekymre seg for fremtiden til kristendom­men i Norge. Politikken er det nok av andre partier som kan ta seg av.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway