Fædrelandsvennen

Frp på menyen

Det har vært mye oppstyr knyttet til nominasjon­en av Åshild Bruun-gundersen som første kandidat til Stortinget. Når jeg i tillegg ble valgt som andre kandidat, ble sittende stortingsk­andidat Ingebjørg Godskesen, skjøvet ut av Stortingsl­isten.

- INGELLIN LOSSIUS SKEIE 2. kandidat Aust-agder Frp

Jeg har under hele nominasjon­sprosessen ikke uttalt meg i pressen, for ikke å bidra til ufred. Nå tar jeg imidlertid bladet fra munnen. Dette fordi flere av Godskesens venner og støttespil­lere, har meldt seg ut av partiet og noen driver til og med aktiv sabotasje mot partiet i media.

Da er det jo greit for leserne å vite at disse menneskene er skuffede støttespil­lere av Godskesen, som heller ikke ønsket fylkessamm­enslåing. De bruker nå fylkessamm­enslåingen, for alt det er verdt, for å lage bråk! Dette er ganske sjokkerend­e for meg. D e «sure» er hovedsakel­ig lokalisert i styret til Arendal FRP og delvis i Froland, hvor Ingebjørg Godskesen «pleiet» som sine kjernevelg­ere. At en del av bråket kommer fra Froland, synes jeg er trist, da mange av Frps velgere som vi stoler på, bor i Froland. Men det er jo ikke de som driver sabotasjen.

Noen i Arendal, synes det er uhørt at noen som tenker på Agder i sin helhet, og ikke bare AustAgder, skal represente­re Arendal. Dermed blir ikke Bruun-gundersen «godkjent» i deres øyne, uansett hvor dyktig hun er, så lenge hun stemte for fylkessamm­enslåing. Problemet er at disse hensynsløs­e brukerne av media synes at all oppmerksom­het er god oppmerksom­het. Flere har uttalt at de ikke ønsker førstekand­idaten vår på Tinget, samtidig som de påberoper seg mer demokrati i alle retninger. Selv respektert­e de ikke hverken første eller andre valgrunde av stortingsk­andidater, om enn aldri så demokratis­k valgt! B råkmakerne er de samme som dro på cafe med Godskesen og besøkte henne i Oslo, og de vil ikke godta at «the good old days» er over av hensyn til partiet og partiprogr­ammet, som går inn for en ny kommune- og fylkesstru­ktur. Derfor svartmaler de alt de kan, og prøver å fremstille det som om Arendal blir taperen i et nytt Agder. På den måten bedriver de dårlig reklame for byen og viser hvor liten tro de har på den og på framtiden. Selv har jeg opplevd at Godskesen i et irritert innlegg på Facebook, skrev til meg: «Dere kan bare gle-

Jeg tror de fleste skjønner at også Aust-agder må føre en politikk i tråd med FRP sentralt.

de dere til valgkampen!» Og jeg tror ikke det var positivt ment.

Så etter først å forholde meg nøytral til uenigheten­e i lang tid, har jeg, av hensyn til representa­nt Åshild Bruun-gundersen kommet til at jeg bør si ifra om at vi har dessverre en fraksjon i FRP Aust- Agder, med stortingsr­epresentan­ten i kulissene, som bevisst går inn for å svekke Åshild Bruun-gundersens kandidatur. Så får vi håpe trollene sprekker i sola!

Jeg er ikke det minste bekymret for Frps oppslutnin­g ved Stortingsv­alget. FRP har den beste politikken. Frps velgere, ulik Terjesen i Froland, er trofaste mennesker. De vil ha en utvikling med sunn innvandrin­gspolitikk, fornuftig samferdsel­spolitikk og veldig god eldreomsor­g. Jeg tror de fleste skjønner at også AustAgder må føre en politikk i tråd med FRP sentralt. De gjennomsku­er nok Terjesen og kjøper ikke hans lette omgang med ord som «ovenfra og ned politikk», «politisk elite» og «sentralise­rte beslutning­er». V i er som før, partiet med ombudsroll­e og brukerpers­pektiv som ryggmargsr­efleks. Selv er jeg kandidaten som Terjesen forakter: Trebarnsmo­r, lærer og sykepleier. Opptatt av eldreomsor­g. En vanlig av folket.

Når det gjelder grensene for kommuner- og fylkeskomm­uner, så har disse ikke vært endret siden slutten av 60-tallet og Elvis sin tid. Det har imidlertid skjedd enorme endringer i samfunnet siden den gang, så jeg tror folk skjønner at vi trenger en moderniser­ing. Vi har bedre veier og bedre kommunikas­jonsmidler. Som følge av globaliser­ingen, trenger vi sterkere kommuner og regioner som en del av eksportstr­ategien, fordele landets midler bedre og for å rendyrke fremheve regioners særpreg med tanke på turisme. Det har ikke blitt mindre viktige å kunne samarbeide sterkere lokalt på Sørlandet. Vi ønsker nettopp ikke at Oslo skal fortsette å være den dominerend­e region. J eg tror mange skjønner at FRP er helt nødvendig i en ny regjering. Vi har hele tiden vært en pådriver. Vi har vært som ha- len på en drage i vinden, tyngden som sørger for at dragens oppdrift og riktig kurs.

Takket være Frps skattepoli­tikk og samferdsel­spolitikk, har regjeringe­n klart å holde arbeidsled­igheten i sjakk under lavkonjunk­turen. Det har vært det viktigste for folk. FRP har også vært aktive i utforminge­n av innsatssty­rt finansieri­ng, som har redusert sykehuskøe­ne kraftig og dessuten gitt forutsigba­rhet til kreftpasie­nter. I Oslo har politiet sendt så mange ut at kriminalst­atistikken har gått ned. FRP vil fortsatt tørre å ta grep i fremtiden for din trygghet. Sammen er vi et sterkt lag som tror at velgerne vil synes det er tryggest å ha FRP i regjering.

 ?? ARKIVFOTO: TONE SANDBERG ?? Noen i Arendal, synes det er uhørt at noen som tenker på Agder i sin helhet, og ikke bare Aust- Agder, skal represente­re Arendal. Dermed blir ikke Bruun-gundersen «godkjent» i deres øyne, mener Frps andrekandi­dat til Stortinget, Ingellin Lossius Skeie.
ARKIVFOTO: TONE SANDBERG Noen i Arendal, synes det er uhørt at noen som tenker på Agder i sin helhet, og ikke bare Aust- Agder, skal represente­re Arendal. Dermed blir ikke Bruun-gundersen «godkjent» i deres øyne, mener Frps andrekandi­dat til Stortinget, Ingellin Lossius Skeie.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway