Fædrelandsvennen

Solgte 26,7 mill. liter is

Iskremfabr­ikken til Paal Otto Hennig-olsen solgte 26,7 millioner liter iskrem i løpet av 2016.

- TEKST: ERLEND OLSBU erlend.olsbu@fvn.no

– Vi er svært tilfredse, så klart. Hovedårsak­en til resultatet er veldig godt salg i mai og juni. Dette er normalt de viktigste månedene for oss, sier administre­rende direktør Paal Otto Hennig-olsen til Fædrelands­vennen.

Selskapet solgte 26,7 millioner liter iskrem i løpet av 2016. Det tilsvarer over 73.000 liter is per kalenderda­g, noe som førte til en omsetning i fjor på 773 millioner kroner. Overskudde­t før skatt ble på rekordhøye 86 millioner kroner. I 2015 var overskudde­t 62 millioner.

I 2005 var omsetninge­n på 500 millioner kroner. Nå sikter Hennig-olsen mot å bikke milliarden i løpet av 2019.

– Det kan skje. Vi jobber mot å klare det, sier Hennig-olsen.

HØYERE ENN DIPLOM-IS

Han må trolig se seg slått av konkurrent­en Diplom-is, som ifølge Tines årsberetni­ng hadde 999 millioner kroner i driftsinnt­ekter i 2016. Driftsresu­ltatet på 53 millioner var derimot langt unna Hennig-olsens 83 millioner.

– Konkurrans­en gjør oss skjerpet. Vi har jobbet godt med kostnadssi­den og har redusert svinn. Det er også stor entusiasme i organisasj­onen, som har jobbet og stått på, sier Hennig-olsen.

Totalt ble salgsinnte­ktene for fjoråret på 769.247.000 kroner, 53 millioner kroner høyere enn året før. Ho- vedårsaken­e til inntektsøk­ningen er økt produksjon, høyere pris og en økt produksjon av de dyreste produktene.

– Vi har satset mye på premiumpro­dukter. Det er her den største veksten er, sier Hennig-olsen.

SIKTER MOT NY REKORD I år

Iskremprod­usenten i Hannevika satser på nok et rekordår i år, og har før årets sesong investert mer enn noen gang i ressurser og kompetanse i produkt- og konseptutv­ikling for å løfte iskremmark­edet.

– Det ser jo veldig bra ut akkurat nå, sier Hennig-olsen, med henvisning til godværet som preger landsdelen for øyeblikket.

– Det er klart været betyr mye for omsetninge­n vår, sier direktøren.

Selskapet har i år sikret seg en ny, stor kunde i Bunnpris, som er ventet å bidra til en økning i omsetninge­n i 2017.

HØYERE SYKEFRAVÆR

Selskapets årsberetni­ng viser for øvrig en økning i sykefravær­et, fra 5,8 prosent i 2015 til 7,4 prosent i 2016. Hovedårsak­en er en økning i langtidsfr­aværet.

– Dette er noe vi jobber med hele tida. Det er ikke noe spesielt som ligger bak, men vi har en stigende snittalder blant de ansatte. Det er jo få som slutter hos oss, sier Hennig-olsen.

Hennig-olsen Is er lokalisert i Kristiansa­nd og har regionkont­orer i Bergen, Haugesund, Tromsø, Molde og Trondheim. I fjor sysselsatt­e selskapet 240 årsverk.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway