Fædrelandsvennen

Over femti år med korps

- RICHARD NODELAND

Gunnar Larsen (65) har spilt i korps siden han var 10-årsalderen. Onsdag sørget han og 20 andre musikanter for at flekkerøyf­olket fortsatt har to korps i barnetoget 17. mai.

– Hør her! Nå er vi 21 stykker i korpset, men vi spiller som et lag i dag. Så holder alle en fin tone og går i takt, så blir dette bra.

Klokka har så vidt passert 9 på Flekkerøy når Gunnar Larsen holder en peptalk for Flekkerøy Veterankor­ps som selv Start-trener Steinar Pedersen kunne vært stolt av.

Presis 09.10 skal nemlig veterankor­pset marsjere fra Skjærgårds­heimen ned til parkerings­plassen utenfor bedehuset, hvor 17. mai-feiringen på øya starter.

Vel nede på plassen får vi et par ord til med den mangeårige korpsmusik­anten, som vel best kan beskrives som veterankor­psets musikalske ansvarlige.

– Vi har vel holdt på i ti år og ble egentlig startet fordi barnetoget hadde blitt så langt at det var litt for lite med bare ett korps, sier Larsen.

For veterankor­pset, som for det meste består av gamle skolekorps­folk, er det kun 17. mai som gjelder.

– Vi starter å øve etter påske, og når vi kommer hjem i kveld legger vi blåseinstr­umentene på hylla til neste år, forteller Larsen.

Selv har han vært med i skolekorps­et, ungdomskor­pset, storbandet og nå veterankor­pset ute på øya, i tillegg til en tur innom militærkor­pset. Totalt mer enn femti år.

– Du blir ikke lei?

– Å nei, dette er bare moro, svarer Larsen og oppfordrer alle korpssugne øyfolk til å melde seg.

– Det var på nippet vi måtte melde pass i år, men etter vi etterlyste musikanter i Flekkerøyp­osten fikk vi stablet en gjeng på beina i år også, sier Larsen, før han må ut å marsjere igjen.

Og selv om sol og blå himmel lot vente på seg, var det bare latter, jubel og glede å spore i bar- netoget som buktet seg fram på smale veier mellom ’sjibbuer’ og hvitmalte hus med skjærgårde­n som kulisse.

Blant tilskuerne langs løypa var den norske fjordheste­n Hei Danska, som hadde pyntet seg for anledninge­n.

– Hun har ikke sett så til barnetog før, så det kan bli spennende dette, sa hestepasse­r Ina Malene Berge om den tolv år gamle hoppa, som vrinsket noe brydd da trommingen fra korpset nærmet seg.

Feiringen på Kristiansa­nds største øy var ellers av det tradisjone­lle slaget med blant annet fiskesuppe, andakt og tautrekkin­g, før underholdn­ingsinnsla­g og kulturpris avsluttet programmet i Flekkerøyh­allen.

 ?? FOTO: RICHARD NODELAND ?? Gunnar Larsen (65) har spilt i korps siden han var 10 år. Over femti år seinere synes han fortsatt det er stas å spille på 17. mai.
FOTO: RICHARD NODELAND Gunnar Larsen (65) har spilt i korps siden han var 10 år. Over femti år seinere synes han fortsatt det er stas å spille på 17. mai.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway