Fædrelandsvennen

Boikott av Israel

-

Antisemitt­ismen og jødehatet har nådd nye høyder i vårt land etter Lo-vedtaket om boikott av Israel.

●● For en tid tilbake da avisens debattspal­ter nærmest kokte over om dette emnet, var det en klok røst som uttalte at: vi får inderlig håpe Israel ikke boikotter Norge.

Avhengige som vi er av Israelsk høyteknolo­gi i våre sykehus, computere og mobiltelef­oner ville det bli en katastrofe for oss her oppe på berget. Det ser ut som ledelsen i Ap ser dette og ikke støtter en total boikott av Israel av rent egoistiske grunner. Men de går fortsatt inn for en deling av dette lille landet. Skulle denne såkalte tostats løsning bli en realitet vil jo arabernes ønske om en utslettels­e av staten Israel tilsynelat­ende være nærmere målet. Det er bare et stort men. Han som har skapt himmel og jord har engang gitt jødene løfte om dette landet til evig tid. Mot han blir Jonas Gahr Støre og Børge Brende smågutter.

Jeg så for en tid tilbake et intervju med en pastor i en kristen menighet i Nasaret. I en region der brenning av kirker og drap av kristne er nærmest daglig kost var han så takknemlig for at han kunne virke i et område som av våre politikere betegnes som område som er okkupert. Under et Israelsk styre var han beskyttet av Israelske lover og hadde full frihet til å virke som pastor. Han var fullstendi­g trygg.

For noen år tilbake var firma- et jeg arbeidet for innleid til Kristiansa­nd Mekaniske Verksted under byggingen av moduler til Valhallfel­tet i Nordsjøen. Jeg var ikke organisert i LO og en fredag dukket en hel delegasjon fra den kommunistd­ominerte klubben opp med beskjed om at dersom jeg ikke var organisert innen mandag ville de ansatte på verkstedet nekte å arbeide sammen med meg. Selve grunnen til at de dukket opp var en liten diskusjon med en av de ansatte om måten å utføre en jobb på. Jeg mente vi burde ha en tanke om at verkstedet burde lønne seg økonomisk, men fikk til svar at det var ikke min sak, det sto det offentlige for. Det hører med til denne parallelle­n til en boikott at ikke mange år etter var verkstedet historie.

ARNE SOLLIE

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway