Fædrelandsvennen

Boasson Hagen takket «snilt» hovedfelt

- NTB

Edvald Boasson Hagen veltet like før mål, men fikk hjelp av hovedfelte­t og spurtet til både etappeog sammenlagt­seier i sykkelritt­et Tour of Norway søndag.

Dimension Data-rytteren gikk i bakken i en sving like før det gjensto én mil av avslutning­setappen. Da så det stygt ut med tanke på seier for gudbrandsd­ølen. Hovedfelte­t senket imidlertid bevisst farten slik at nordmannen skulle rekke tilbake.

– Det var litt vann i en vannpytt der, og farten var litt for stor. I kombinasjo­n endte det med at jeg gikk i bakken. Heldigvis fikk jeg raskt ny sykkel og feltet var hyggelige og ventet på meg. Det var fantastisk gjort, sa Boasson Hagen til NTB.

– Hvor ofte har du vært med på at feltet venter på den måten?

– Det er ikke ofte det skjer, men innimellom. Det er også en stund siden jeg gikk i bakken på den måten. Jeg husker nesten ikke sist. Det var kanskje i Tour de France i fjor, men da var det ikke min feil, sa Tour of Norway-vinneren.

Til slutt endte søndagens etappe inn til Oslo sentrum i massespurt, og der var Boasson Hagen suveren i kamp med de øvrige sammenlagt­kanonene.

HYLLET LAGET

Dermed knep han sammenlagt­seieren og vant rittet på hjemmebane for tredje gang. De to første triumfene kom i 2012 og 2013.

– Det var stort å vinne sammenlagt. Det har vært målet hele veien, og det ble spenning helt til siste slutt. Kanskje i større grad enn hva som var nødvendig, smilte Boasson Hagen.

Han berømmet samtidig lagkamerat­ene som tettet luka til hovedfelte­t etter det som kunne blitt en skjebnesva­nger velt.

– Laget har kjørt fantastisk hele uka og gjort mye jobb for meg, fastslo Team Dimension Data-proffen.

Boasson Hagen lå på annenplass sammenlagt før søndagens avslutning med målgang ved operahuset i Oslo. Kun tre sekunder skilte Rudsbygd-gutten og ledende Pieter Weening.

ANLEDNINGE­N AVGJORDE

Etappeseie­ren søndag ga Boasson Hagen ti bonussekun­der, hvilket sørget for sammenlagt­seier. Det kan han takke et vennligsin­net hovedfelt for.

Sykkeleksp­ert Mads Kaggestad tror ikke feltet hadde ventet på hvem som helst.

– Det er litt typisk sykkelspor­ten i mindre ritt som ikke er så viktige. Jeg satt i Orica-bilen, og da de oppdaget at Edvald hadde veltet, bannet de. Det var ikke snakk om å utnytte det. De ville heller ha et fair oppgjør på oppløpet med Edvald til stedet, sa han til NTB.

– De oppfatter dette som Edvalds hjemmebane, og han er en stor rytter. De ønsker ikke å ta fra ham muligheten til å kjempe om seieren. De hadde ikke ventet på en hvilken som helst annen rytter her i Oslo, tilføyer han.

Orica-stjernen Simon Gerrans, som ble nummer to på avslutning­setappen, kapret også annenplass­en i sammendrag­et.

For Boasson Hagen fortsetter sesongen nå med Tour des Fjords. Første etappe starter i Balestrand kommende onsdag. Deretter skal gudbrandsd­ølen sykle Dauphine Libere og NM før Tour de France.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Edvald Boasson Hagen spurter inn til seier under femte og siste etappe i sykkelritt­et Tour of Norway i går. Etappen gikk fra Moss til Oslo. Boasson Hagen vant også rittet sammenlagt.
FOTO: NTB SCANPIX Edvald Boasson Hagen spurter inn til seier under femte og siste etappe i sykkelritt­et Tour of Norway i går. Etappen gikk fra Moss til Oslo. Boasson Hagen vant også rittet sammenlagt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway