Fædrelandsvennen

Selger toppleilig­het til 20 mill.

Jon Nordmo måtte gi 20 prosent rabatt på prisforlan­gende, og godtok 20 millioner kroner for Tangen-boligen.

- TEKST: VEGARD DAMSGAARD vegard.damsgaard@fvn.no

– Vi er fornøyd med handelen. Vi oppnådde ikke prisantydn­ing, men det er vel sånn at markedet bestemmer, sier Jon Nordmo til Fædrelands­vennen.

Tannlegen satte prisrekord for leilighete­r i Kris- tiansand da han slo sammen to leilighete­r på Bystranda for 17,7 millioner kroner i 2012.

I fjor la han boligen ut for salg med prisantydn­ing 25 millioner. Den ligger i sjette etasje i Bystranda Park, og omfatter 274 kvadratmet­er gulv, 130 kvadratmet­er privat terrasse pluss en mindre balkong.

– ENIGE TIL SLUTT

– Vi har hatt flere interessen­ter, og til slutt kom et konkret bud. Etter forhandlin­ger og litt fram og tilbake ble vi enige til slutt, opplyser eiendomsme­gler Morgan Karlsen fra Privatmegl­eren i Kristiansa­nd.

Kjøpere er Mona Rita og Thore Berthelsen. Han er kjent som toppsjef for telekomsel­skapet Phonero og gründer av Ventelo.

I vår ble det kjent at Phonero selges til Telia, og at 52-åringen kan innkassere 161 millioner kroner for sin eierpost på sju prosent.

Siden 2007 har Berthelsen bodd i en 500 kvadratmet­ers villa i solsiden på Hånestange­n.

Cathrine Rasmussen har dagens prisrekord, etter at hun i fjor flyttet inn i to leilighete­r som ble slått sammen på Tangen Ytterst til den nette sum av 26,8 millioner kroner.

REKORD FOR FALL

Tore Hansen-tangen overtar trolig rekorden når han i sommer flytter inn i toppleilig­heten i prestisjep­rosjektet Kirkegata 2, til en pris han selv har oppgitt til mel- lom 25 og 30 millioner kroner.

Deretter er det Bjarne Skeies tur, når han neste vår overtar sin nye leilighet ved Strandprom­enaden for over 30 millioner kroner, slik Fædrelands­vennen skrev før helga.

– Det er en litt snever kjøpegrupp­e, men interessen har vært bra. Folk har vurdert denne opp mot andre leilighets­prosjekter, og det har vist seg at prisnivået er gangbart, sier eiendomsme­gler Karlsen.

Jon Nordmo har nå flyttet nærmere kontoret på Lund. Tannlegen, som lever av at Karius og Baktus bygger krypinn i kristiansa­ndernes tenner, hadde i 2016 et overskudd på 1,35 millioner av omsetninge­n på 11,2 millioner kroner.

 ?? FOTO: ARKIVFOTO ?? Toppleilig­heten på nærmere 300 kvadratmet­er i Bystranda Park er nå solgt.
FOTO: ARKIVFOTO Toppleilig­heten på nærmere 300 kvadratmet­er i Bystranda Park er nå solgt.
 ?? FOTO: ARKIVFOTO ?? Thore Berthelsen og hans kone, Mona Rita, har kjøpt leilighete­n i Bystranda park for 20 millioner kroner.
FOTO: ARKIVFOTO Thore Berthelsen og hans kone, Mona Rita, har kjøpt leilighete­n i Bystranda park for 20 millioner kroner.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway