Fædrelandsvennen

Iveland-vann på Trump-møte

- ODD-INGE RØNNING ULEBERG

Saudi-arabia disket opp med det beste de hadde da president Donald Trump kom på besøk. For eksempel vann fra Iveland.

– Dette må være god reklame, selv om personene på møtene der nede kanskje ikke står for den beste politikken jeg har sett, sier ordfører Gro-anita Mykjåland i Iveland.

Flere har sendt meldinger til henne om vannflaske­ne som sto på bordene i Riyadh da Trump møtte over 50 muslimske ledere søndag.

Sjef for Voss-fabrikken på Vatnestrøm, John Helge Austgulen, satt i møter mandag og svarte ikke på våre henvendels­er. Han er vant til slike bilder.

Qatar Airlines er for eksempel fast kunde av Voss-vann. Flere sjeiker og prinser på den arabiske halvøy har tatt bilder med Voss-vann opp igjennom.

– Iveland er over hele verden. Sånn er det bare. Kjempemoro, sier ordføreren, som likevel ikke er så opptatt av bildene fra den store verden.

– For meg er det aller viktigste at vi 15. juni starter vannto- get mellom Kristiansa­nd og Vatnestrøm. Det blir moro. Da skal vi feire skikkelig, sier ordføreren.

Til åpningen håper hun en statsråd vil komme. Ellers regner hun med å åpne den nye toglinja selv.

– Ja, vi inviterer ikke presidente­r til slikt. Det ordner vi selv, ler Mykjåland.

Voss selger vann til 53 land over hele verden, er Ivelands største private arbeidspla­ss med 110 ansatte. I fjor solgte selskapet for nesten 700 millioner kroner.

 ?? FOTO: SCANPIX ?? President Trump hilser på kronprinse­n av Abu Dhabi, Mohammed bin Zayed al-nahayan. Mellom dem vann fra Iveland.
FOTO: SCANPIX President Trump hilser på kronprinse­n av Abu Dhabi, Mohammed bin Zayed al-nahayan. Mellom dem vann fra Iveland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway