Fædrelandsvennen

Fra minus til pluss

Kjøkkenska­pets utsalg i Lillemarke­ns og Aquarama gikk fra underskudd til snaue 800.000 kroner i pluss etter selskapene fusjonerte. Overskudde­t går til å dekke tidligere tap.

- TEKST: RICHARD NODELAND richard.nodeland@fvn.no

– Jeg er godt fornøyd med fjorårsres­ultatet. Særlig med tanke på at det er så mange om beinet, sier daglig leder Leif Joachim Hille.

I 2016 fusjonerte Kjøkkenska­pet AS (lunsjstede­t og bakeriet i Lillemarke­ns) med Kjøkkenska­pet Aquarama AS. Det medførte både reduserte kostnader og økt omsetning.

– Størstepar­ten av omsetnings­økningen fra fjoråret skyldes fusjonen, men det var også reell vekst. Det viktigste med fusjonen var likevel at butikken nå blir enklere å styre, samt at vi har redusert regnskaps- og revisjonsu­tgiftene, sier Hille.

De to lunsjstede­ne i Aquarama og i Lillemarke­ns, samt bakeriet som også ligger i Lillemarke­ns, er forøvrig eid av Maren Flotve Reme. Selskapet ble etablert i august 2003, da under navnet Kjøkkenska­pet Brød og pålegg AS, og har også hatt utsalg i Sørlandspa­rken.

NEGATIV EGENKAPITA­L

Og selv om selskapet nå går med overskudd, har det fortsatt en negativ egenkapita­l på snaue to millioner kroner, samt en kortsiktig gjeld som er tre ganger så stor som tilgjengel­ige omløpsmidl­er.

– Mye av dette henger igjen fra utsalget i Sørlandspa­rken, men det ble vi ferdige med i 2016. Ellers er situasjone­n på ingen måte kritisk, forteller Hille.

At konkurrans­esituasjon­en i Kristiansa­nd er tøff, er det ingen tvil om ifølge Kjøkkenska­pet-sjefen.

TØFT MARKED

– Det er hard konkurrans­e, men det gjelder å være best på service, og jeg føler også vi er best på pris. Mange bakerier i byen er overpriset, og etter å ha spist hos mange av våre konkurrent­er vil jeg påstå at man kan spare mye på å spise hos oss, sier Hille.

Internt i Kjøkkenska­pet-kjeden er det utsalget og bakeriet i Lillemarke­ns som står for størstepar­ten av omsetninge­n, mens Aquarama har den prosentvis største veksten.

– Det var tre tøffe oppstartså­r, men nå begynner området å sette seg. Vi har mange kunder fra businessma­rkedet og de som bor rundt. For ikke å snakke om dem som skal på helsestasj­onen, humrer Hille.

SATSER På GLUTENFRIT­T

Kjøkkenska­pet leverer også til dagligvare­butikker, kantiner og bedrifter i byen, og har satt fokus på glutenfrie bakervarer.

– Der har vi hatt en ganske stor økning. Vi har etablert en egen bakeavdeli­ng som er 100 prosent glutenfri i Lillemarke­ns, og satser tungt på å levere glutenfrie varer seks dager i uka, sier Hille, som i 2016 også kunne smykke seg med tittelen «Årets glutenfrie konditori».

– Hvordan ser 2017 ut så langt? – Det har vært en positiv utvik- ling til nå, og vi satser på et bedre resultat i år enn i fjor, svarer Hille.

– Blir det nye utsalg?

– Ikke foreløpig, men man vet jo aldri, svarer Kjøkkenska­petsjefen og smiler lurt.

 ?? FOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? Underskudd ble snudd til overskudd etter at Kjøkkenska­pet Aquarama AS og Kjøkkenska­pet AS fusjonerte i fjor. Noe daglig leder Leif Joachim Hille er godt fornøyd med.
FOTO: REIDAR KOLLSTAD Underskudd ble snudd til overskudd etter at Kjøkkenska­pet Aquarama AS og Kjøkkenska­pet AS fusjonerte i fjor. Noe daglig leder Leif Joachim Hille er godt fornøyd med.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway