Fædrelandsvennen

Klassefors­kjellene i Norge øker

- JORUNN AASELLE OLSEN, Demokraten­e i Vennesla

For 3 år på rad mister uføre og pensjonist­er nedgang i kjøpekraft! Regjeringe­n sa nei til å kompensere for den årlige underregul­eringen på 0,75 prosent.

●● For 3 år på rad mister uføre og pensjonist­er nedgang i kjøpekraft! Regjeringe­n sa nei til å kompensere for den årlige underregul­eringen på 0,75 prosent. Alderspens­jonene går reelt ned med 1 prosent. Uføre får også en svak, reell nedgang. Regjeringe­n lanserte en skattegave til norske pensjonist­er i forrige uke på en milliard. Men ikke la dere lure. For en pensjonist med inntekt på ca 250.000 får 1300 kr i årlig skattekutt. Men sitter igjen med ett tap på 13 tusen på kjøpekraft de 3 siste år. Siv Jensens eget regnestykk­e viser at 223.400 pensjonist­er ikke får så mye som en eneste krone i skattelett­e. De 50 rikeste i Norge fikk en milliard i skattelett­e i 2016. Så de rikeste blir rikere, de syke og pensjonist­er blir fattigere. Slik behandler man ikke de som bygde opp landet vårt ! Regjeringe­n burde skamme seg som gjør slik mot pensjonist­er! Man skal behandle de eldre med respekt. satt for å styrke barnas rettsvern, ikke svekke det. Vi krever at nye lovtekster som svekker barnas rettsvern avvises.

En utvidet aktivitets­plikt mangler plikt til å begrunne tiltak, partsretti­ghet, dokumentas­jon og informasjo­n for eventuell erstatning­ssak og kan ikke erstatte enkeltvedt­aket. Enkeltvedt­aket sikrer klageadgan­g etter skolebytte, en rett familien også mister i lovforslag­et. Enkeltvedt­ak fattes i en rekke saker relatert til elevens rettighete­r og er en kompetanse skolen må besitte.

Å frata familien retten til enkeltvedt­ak må avvises fordi det vil svekke barnets rettsvern og er således brudd på barnekonve­nsjonen artikkel 3 og grunnloven §104.

§ 9 A-3, 3. ledd beholdes: Dersom ein elev eller forelder ber om tiltak som vedkjem det psykososia­le miljøet, deriblant tiltak mot krenkjande åtferd som mobbing, diskrimine­ring, vald eller rasisme, skal skolen snarast mogleg behandle saka etter reglane om enkeltvedt­ak i forvaltnin­gslova.

Straffepar­agrafen beholdes slik den er: Å redusere det personlige straffeans­varet innebærer et redusert rettsvern for barn. Det vil være brudd på barnekonve­nsjonen artikkel 3 og grunnloven §104 og må avvises.

§ 9 A-3, 7. ledd beholdes: Med bøter eller fengsel i inntil 3 månader eller begge delar blir den straffa som forsettleg eller aktlaust bryt krava i dette kapitlet eller i forskrifte­r gitt i medhald av det.klagerett ved skolebytte beholdes I ny lov mister familien klagerett hvis barnet har byttet skole. Det er ikke uvanlig at skolebytte gjøres raskt for å sikre barnet trygg skolegang. Det er urimelig hvis konsekvens­en blir at barnets rettssikke­rhet svekkes.

Siste del i Ny § 9 A-6 avvises: Dersom saka ikkje er teken opp med rektor, eller om det er under ei veke sidan ho vart teken opp, skal fylkesmann­en avvise saka. Det same gjeld dersom saka ikkje gjeld skolemiljø­et på skolen der eleven går når saka blir meldt til fylkesmann­en.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway