Fædrelandsvennen

Flere arbeidspla­sser på Agder

- PETTER N. TOLDNÆS, stortingsk­andidat for Venstre

Regjeringe­n forslag til revidert budsjett for 2017 inneholder en stor satsing på gründere.

●● Flere av forslagene som regjeringe­n fremmer, er forslag som Venstre har stått alene om de siste ti årene, og som vil bidra til å skape flere, varige arbeidspla­sser over hele landet. Det er gode nyheter for selvstendi­g næringsdri­vende og oppstartsb­edrifter som nå får bedre sosiale rettighete­r og bedre muligheter til å skaffe seg private investorer.

Det er nemlig stort behov for flere private investorer som går inn med penger før bedriften kommer skikkelig inn på markedet. Oppstartsf­asen er gjerne den mest krevende fasen for nye bedrifter, uansett om det er en innvasjons­bedrift eller en lokal frisørsalo­ng. Likevel har de fleste offentlige støtteordn­ingene kommet senere, etter at bedriften er etablert i markedet. Det har Venstre lenge foreslått å gjøre noe med, og nå får vi endelig gjennomsla­g for det.

Et annet forslag i revidert budsjett som Venstre er glade for at kommer på plass, er endringer i regelverke­t for privat pensjonssp­aring. Det vil styrke det sosiale sikkerhets­nettet for de som skaper morgendage­ns arbeidspla­sser, og gjør det mer attraktivt å ta sjansen på å skape en ny bedrift.

Regjeringe­ns forslag til revidert budsjett viser at Venstre har gjennomsla­g på Stortinget. Sammen med Regjeringe­n legger vi nå et viktig grunnlag for at flere kan starte for seg selv og at rammevilkå­rene for gründere og oppstartss­elskaper bedres betrakteli­g. Disse gjennomsla­gene viser viktighete­n av et fortsatt borgerlig flertall og ikke minst Venstres rolle i et slikt samarbeid for å legge til rette for flere bedrifter og nye arbeidspla­sser.

Venstre har også flere forslag som vil gjøre hverdagen enklere for landets småbedrift­er til behandling i Stortinget, og vi vil forsøke å få gjennomsla­g for disse i forhandlin­gene. Nå er det på høy tid at vi også får bedret sykelønnso­rdningen for selvstendi­g næringsdri­vende.

For Sørlandet er det spesielt viktig at det blir enklere å få tilgang til penger og bedre sosiale rettighete­r for de som tør å satse. Det vil gi flere mulighet til å satse, og flere arbeidspla­sser for en landsdel som virkelig trenger det.

Venstre vil kjempe for små og mellomstor­e bedrifter - og heie på de som tør å skape arbeidspla­sser for seg selv og noen til. For det må bli enklere å skape arbeidspla­sser. Derfor vil Venstre: - Gi selvstendi­g næringsdri­vende lik rett til sykepenger og pensjon - Fjerne arbeidsgiv­eravgiften for nye bedrifter - Ta bort unødvendig­e regler og skjema for småbedrift­er - Gjøre det lønnsomt å investere i nye arbeidspla­sser.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway