Fædrelandsvennen

Religiøse anfektelse­r

- ØYVIND HVALEN

Gjennom mange år har det på debattside­ne i Fædrelands­vennen stadig vekk blitt servert innlegg om forskjelli­ge fortolknin­ger av Bibelen. Heldigvis har det også kommet mange innlegg om motforesti­llinger til disse bibelforto­lkerne.

●● Mennesker som skriver disse innleggene om forståelse av Bibelen er heller ikke enige. De er vel mest enige om å være uenige. Skribenten­e er selvfølgel­ig overbevist om at de har den rette fortolknin­gen og forståelse­n. Lite grunnlag for tilnærming der.

Det minner en del om Islam. Fundamenta­listisk syn på både Bibelen og Koranen har mange tihengere. Vi som har et litt mer avslappet forhold til det religiøse, blir å betrakte som vantro fra muslimsk side. Kristendom­men har også dette syn at hvis du ikke er frelst, havner du i helvete. Dystre utsikter.

I Norge er det faktisk slik at noen religiøse sekter/menigheter utstøter de som ikke innordner etter de normene som er fastlagt. Historisk sett er det egentlig ikke så stor forskjell mellom kristendom og islam. Begge har en særdeles blodig historie bak seg. Nå er det jo slik at kristendom­men har moderert seg kraftig de siste par hundre årene. Islam derimot ser ut som de har stagnert, og er på samme nivå som da Muhammed tok styringen ca 700 år etter Kr.

Det var en viss mann som for mange år siden sa at “religion er opium for folket” Han var nok inne på noe der. Mye tyder på at noen har fått litt for store doser.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway