Fædrelandsvennen

Stjernefor­fatter til Ibsen-hamsun-forum

- TEKST: TORGEIR EIKELAND torgeir.eikeland@fvn.no

Ibsen- og Hamsundage­ne oppretter et nytt forum. Den norskameri­kanske forfattere­n Siri Hustvedt er første gjest.

20. august kommer Siri Hustvedt (62) til det nyopprette­de Ibsen- og Hamsun-forumet. Arrangemen­tet er et samarbeid mellom Ibsen- og Hamsundage­ne, Universite­tet i Agder og Sørlandet sykehus, og foregår 20. august på Uias campus i Grimstad.

HOVEDFORED­RAG

Forumet kommer utenom selve Ibsen- og Hamsunfest­ivalen 3. - 5. august, og det har som mål å samle internasjo­nalt anerkjente forskere og forfattere til diskusjon rundt de to dikterne. I år skal Hustvedt holde hovedfored­raget, og temaet under er «Flere veier til det ubevisste».

Dette ifølge Ibsen- og Hamsundage­nes facebooksi­de.

Siri Hustvedt er født av norskættet far og norsk mor, hun bor i New York og har gitt ut seks romaner. «Det jeg el- sket» (2002) og «Sommeren uten menn» (2012) er kanskje de mest kjente av dem. Hun er oversatt til tretti språk, er æresdoktor ved Universite­tet i Oslo og medlem av Agder vitenskaps­akademi. Hun har siden 1981 vært gift med forfattere­n Paul Auster.

På ENGELSK

Psykolog og forfatter Finn Skårderud vil dessuten intervjue Hustvedt med utgangspun­kt i hennes essaysamli­ng « A Woman Looking at Men Looking at Women: Essays on Art, Sex, and the Mind». Det hele foregår på engelsk.

Øvrige gjester er professor i nordisk litteratur Unni Langås og professor i sosialpsyk­ologi Nicolay Gausel. Begge er tilknyttet Universite­tet i Agder.

 ?? FOTO: EDDY RISCH ?? Siri Hustvedt kommer til Grimstad. Her svarer hun på spørsmål under et arrangemen­t i Sveits i 2008.
FOTO: EDDY RISCH Siri Hustvedt kommer til Grimstad. Her svarer hun på spørsmål under et arrangemen­t i Sveits i 2008.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway