Fædrelandsvennen

Hvem kan erstatte denne playmakere­n?

Vipers’ sportssjef Peder Langfeldt er i full gang med å kartlegge spillere som kan erstatte langtidssk­adede Marta Tomac.

- TEKST: HENRIK GILL henrik.gill@fvn.no TEKST: HÅVARD KARLSEN havard.karlsen@fvn.no

Etter finaletape­t i sluttspill­et for Larvik søndag kveld, ble det klart at Vipers-spiller Marta Tomac har røket korsbåndet. Det setter trolig bakspiller­en på sidelinjen mellom 9 og 12 måneder.

– Jeg tenker at det først og fremst er trist for Marta. Hun er jo en sentral spiller i laget, så vi vil jo merke at hun ikke spiller, sier Langfeldt.

Vipers har allerede sikret seg flere forsterkni­nger før 2017/2018-sesongen. Katrine Lunde kommer hjem fra proffspill i Russland, Emilie Hegh Arntzen har signert fra Byåsen, mens kantspille­rne Malin Aune (Oppsal) og Pernille Wang Skaug (Halden) også er klare for klubben.

VANSKELIG SITUASJON

Nå må Vipers ut på spillerjak­t igjen, men det at skaden til Tomac kom helt på slutten av sesongen, gjør situasjone­n vanskelige­re for klubben.

– Vi må se hva som finnes på markedet. De fleste spillerne har allerede signert for neste sesong, noe som gjør det vanskelige­re å finne spillere. Men vi sjekker opp via kanalene våre, forklarer Langfeldt.

– Har dere allerede gjort noen tanker om en mulig erstatter?

– Det kan hende, men det er noe jeg ikke vil uttale meg om før det er snakk om noe mer konkret, svarer Langfeldt, som kontaktet Kristina Bille i agentfirma­et Best Way Management søndag.

De har tre Vipers-spillere i stallen sin i Jeanett Kristianse­n, Kari Brattset og Kristin Nørstebø, som alle kom til klubben fra Glassverke­t før denne sesongen.

– Jeg har snakket med Peder, og Vipers vil gjerne ha en erstatter for Marta. Vi skal sjekke om vi har noen aktuelle kandidater, men det er seint i sesongen, så det kan bli vanskelig å finne noen, sier Bille til Fædrelands­vennen.

Det som taler for Vipers, understrek­er Bille, er at klubben har fått en høy standing de siste årene.

– Det er flere spillere nå som synes at det er interessan­t med Vipers, og det vil også hjelpe at de kan lokke med spill i Europa, sier Bille.

I september spiller Vipers kvalifiser­ing for neste sesongs Champions League.

– Det er noe mange spillere ønsker og drømmer om, sier Bille.

ERSTATTER I EGNE REKKER?

Ole Gustav Gjekstad synes det er kjipt, både for Vipers og Tomac selv at 26-åringen er langtidssk­adet.

– Hvor lett er det å finne en erstatter for Marta nå?

– Jeg skulle tro at Emilie Hegh Arntzen kan ta den posisjonen. De er forskjelli­ge som spilletype­r, men hun har et bra blikk for spillet og har spilt mye i midten. Det kan godt hende at Vipers har erstattere­n sin i egne rekker allerede, sier Gjekstad.

Vipers har også Tonje Refsnes som et alternativ som playmaker.

– De kan kompletter­e hverandre, mener Gjekstad.

Langfeldt er likevel klar på at Vipers må ut og forsterke laget ytterliger­e etter skaden.

– Emilie er tiltenkt å spille på en av de plassene Marta kan spille. Men når hun nå har blitt skadet, trenger vi uansett å hente spillere, sier sportssjef­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway