Fædrelandsvennen

Ønsket av nederlands­k profflag

21-åringen stresser ikke med å ta noen avgjørelse rundt egen fremtid.

- TEKST: HÅVARD KARLSEN havard.karlsen@fvn.no

Vi får se, jeg tar det litt som det kommer.

KRISTOFFER HALVORSEN, syklist

Søndag syklet Kristoffer Halvorsen den siste etappen av Tour of Norway. Han fikk gode svar etter å ha slitt med sykdom innledning­svis i årets sesong.

– Jeg er litt sliten, men det kjennes overrasken­de bra ut. Formen var bedre enn jeg trodde, sier Joker Icopal-rytteren.

I forkant av rittet spådde Halvorsen at han hadde største sjanser på den andre etappen mellom Eidsvoll og Brumunddal. Det viste seg også å stemme.

Han var helt fremme i det som ble en massespurt mot slutten av løpet, men han kunne ikke forhindre at Dylan Groenewege­n fra Lotto-laget stakk av med seieren.

I et intervju med TV 2, beskrev en irritert Halvorsen løpet som «veldig dårlig» fra hans side.

– Det er sånn når du er så nærme seieren, og når du føler at du hadde litt mer å gi, sier Halvorsen.

Joker-laget kjørte også for Halvorsen på den fjerde etappen, men unggutten gikk helt tom for krefter opp den siste bakken.

– INTERESSEN ER GENUIN

Til tross for en svak sesonginnl­edning, er sykkeltale­ntet ettertrakt­et blant profflagen­e, spesielt etter triumfen i U23-klassen under VM i fjor.

Under Tour of Norway var blant annet Lottonl-jumbo på plass, og teamsjef Nico Verhoeven hadde samtaler med Halvorsens sjef i Joker, Gino Van Oudenhove.

– Det er laget som per i dag viser absolutt størst interesse for Doffen. Interessen er veldig genuin, sier van Oudenhove til det norske sykkelnett­stedet procycling.no.

BMC Racing, Team Sky, Quick Step-floors og Team Sunweb skal være de andre profflagen­e som kunne tenke seg å ha Halvorsen i stallen sin.

21-åringen lot van Oudenhove ta seg av alle samtalene under Tour of Norway.

– Det var ikke noe proffsnakk på meg, så det var veldig greit. Jeg prøvde bare å ta meg gjennom på en god måte, sier Halvorsen og ler.

FRANKRIKE NESTE

Rett før Tour of Norway skulle be- gynne, uttalte van Oudenhove til TV 2 at han trodde Halvorsen ville sykle for Joker også kommende sesong.

– Vi får se, jeg tar det litt som det kommer. I år hadde jeg lyst å se om jeg kunne ta steget opp til neste år, men jeg føler det ikke er noe å stresse med, sier Halvorsen.

– Er du lei av å snakke om proffplane­ne?

– Nei, det er det stort valg, så det går veldig greit, sier Halvorsen.

Han begynner ikke som er en stagiaire (hospitant) i et profflag fra 1. august, noe – som ifølge procycling.no – reglene tillater.

– Jeg blir ikke proff før 2018 uansett, sier Halvorsen, som nå er tilbake i Kristiansa­nd.

Her blir han i to uker, før han stikker til Frankrike for å sykle Ronde de l’oise (8.-11. juni).

– Etter det er det NM (Stjørdal, 18.-25. juni), sier Halvorsen.

Derfra bærer det trolig videre til Bergen, hvor han skal sjekke ut Vm-løypa, før mesterskap­et i høst.

Fellesstar­ten i U23-klassen der fredag 22. september er årets store mål for 21-åringen, som er regjerende mester.

 ?? FOTO: HÅVARD KARLSEN ?? Kristoffer Halvorsen klarte å markere seg i årets Tour of Norway, selv om sesongen stort sett har handlet om sykdom så langt.
FOTO: HÅVARD KARLSEN Kristoffer Halvorsen klarte å markere seg i årets Tour of Norway, selv om sesongen stort sett har handlet om sykdom så langt.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Ifølge procycling har det nederlansk­e profflaget Lottonl-jumbo vist størst interesse for Kristoffer Halvorsen. Her snakker 21-åringen med pressen etter den fjerde etappen av Tour of Norway.
FOTO: NTB SCANPIX Ifølge procycling har det nederlansk­e profflaget Lottonl-jumbo vist størst interesse for Kristoffer Halvorsen. Her snakker 21-åringen med pressen etter den fjerde etappen av Tour of Norway.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway