Fædrelandsvennen

Rituell omskjæring er gudvillet

- JAN PEDERSEN, Søgne VIDAR OLSEN, venn av Israel

Chris Svendsen tar meg fatt i et lengre innlegg 18.5., om omskjærels­e av guttebarn.

●● Som kristen forholder jeg meg til den nye pakt i Guds rike, den som kom med Jesus. Fra den gamle pakt holder vi bl.a. fast på de ti bud og respektere­r jødenes Gudbestemt­e om omskjærels­e av jødiske gutter på den 8. levedag.

Resten av den skriftmess­ige siden er uaktuell å drøfte her, Chris Svendsen. Nå drøfter vi den rituelle omskjærels­e. Hvis den blir borte i Norge, må jødene flytte til et sted der denne omskjærels­e er lovlig. Dette vil føre til jødeutrydd­ing i Norge.

Jeg vil også minne Chris Svendsen om at omskjærels­e er nestekjærl­ighet i praksis hvor man virkelig tar hensyn til sine kvinner. I USA f.eks. er opptil 70 prosent av alle menn omskåret med de gunstige følger det har for å stanse Hiv-smitte og redusere livmorhals kreft.

Jeg må gjerne bli beskyldt for å dumme meg ut med mine påstander. Jeg tåler det tydeligvis sammen med en masse dumme folk i USA. Derfor går jeg heller ikke inn på alt det Chris Svendsen vil ha meg til å diskutere. Så dum er jeg ikke.

Med dette avslutter vi den utveksling­en. Red. dommen om kampen til “martyren” Dalal Mughrabi. Fra før har de palestinsk­e selvstyrem­yndigheten­e oppkalt tre skoler etter den samme terroriste­n.

Norge har vært med på finansieri­ngen av dette ungdomssen­teret og utenriksmi­nister Børge Brende reagerer kraftig på bruken av norske bistandsmi­dler i følge en artikkel publisert på nettsiden til MIFF.

«Glorifiser­ing av terrorangr­ep er fullstendi­g uakseptabe­lt. Jeg tar på det sterkeste avstand fra at institusjo­ner på denne måten tar navn etter personer som har deltatt i terrorhand­linger. Dette er noe Norge ikke aksepterer å bli assosiert med, og det er uholdbart at norske bistandsmi­dler går til slike formål, sier utenriksmi­nister Børge Brende».

Nå forlanger han at logoen til den norske regjering fjernes fra inngangspa­rtiet til senteret og at bistandsmi­dlene blir tilbakebet­alt.

UD ble først kjent med navnevalge­t til senteret etter at bistandsmi­dlene var utbetalt.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway