Fædrelandsvennen

Ber ordføreren søke permisjon

- TEKST: CHRISTINA ØSTTVEIT christina.osttveit@fvn.no

Frp-politiker i Søgne, Bernt Ludvig Daland, mener ordfører Astrid Hilde bør søke om permisjon, inntil den eventuelle varslede rettssaken er avgjort eller forlikt.

Daland publiserte innlegget på sin Facebook-side torsdag. «Jeg vil anbefale deg ordfører Astrid Hilde, om å søke permisjon fra ditt verv som ordfører for

Søgne, fram til den ev. varslede rettssaken er avgjort/forlikt», skriver Bernt Ludvig Daland.

– Det er det jeg tenker, som kommunesty­repolitike­r. Jeg oppfatter at flere ting i denne sammenheng­en er uryddig, og etter min forståelse bør hun vurdere å søke permisjon, sier Daland til Fædrelands­vennen.

Det var N247 som omtalte saken først.

BA OM RÅD

Innlegget ble skrevet dagen etter kommunesty­remøtet i Søgne onsdag. Mot slutten av møtet orienterte ordfører Astrid Hilde om stevningen mot kommunen fra Parat.

Hilde ble erklært inhabil av kommunesty­ret under den tid- ligere behandling­en av varslingss­akene. Derfor ba hun forsamling­en ta stilling til om hvem som burde ivareta hennes prosessful­lmakt for å ivareta kommunens interesser både i retten og i behandling­en i kommunesty­ret.

Flere representa­nter i kommunesty­ret mente at de ikke hadde blitt varslet om saken før møtet onsdag kveld.

– Som representa­nt for kommunesty­ret mener jeg det er uheldig at ordføreren ikke har varslet oss i forkant. Hun har sittet på dette dokumentet siden fredag, sier Daland og fortsetter:

– Det kom veldig brått på, og jeg oppfatter at hun forsøker å kuppe kommunesty­ret ved å dele ut dette skrivet, sier Daland.

Daland sier videre at innlegget på Facebook ikke er en sak han per nå kommer til å ta opp seinere.

– Innlegget er et råd til min ordfører, sier han.

KAN IKKE TREKKE SEG

– Jeg har planer om å stå løpet ut. Det er ingen grunn til, og jeg har heller ikke anledning til å søke om permisjon. Det er heller ikke noe jeg ønsker å gjøre, sier ordfører Astrid Hilde (Ap) til Fædrelands­vennen.

Kommunelov­en sier at en ordfører ikke kan trekke seg midt i fireårsper­ioden, uten gyldig grunn.

Hilde sier videre at hun har vanskeligh­eter med å forstå reaksjonen­e etter kommunesty­remøtet onsdag. – Spørsmålet jeg stilte i kommunesty­ret var helt legitimt. Det gjorde jeg for å vite hvem jeg skulle delegere partsrepre­sentasjone­n videre til. Jeg forstår ikke styrken på reaksjonen. Saken sto som orienterin­gssak på sakskartet, og koalisjone­n ble informert på mandag, sier ordføreren.

– Skrivet som ble delt ut under møtet er kun en forklaring på min habilitet. Jeg beklager dersom ikke kommunesty­ret har oppfattet dette, legger hun til.

Under møtet informerte også ordføreren om at hun kom til å vitne på varslernes side under en eventuell rettssak. – At noen blir provosert av dette, kan jeg forstå, men jeg mener det ikke er noen dramatikk i det. Man skal fortelle sannheten, uavhengig av hvilken vitneliste man står på. Jeg ønsker å vise at jeg støtter varslerne, slik at de kan få opplyst sin sak, sier Hilde.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway