Fædrelandsvennen

Ordfører Furre på rett spor

-

Midt i mai kom ordfører Harald Furre med et utspill som det er all grunn til å juble for.

●● Han vil flytte politiets kontorer fra Tinghuset til jernbaneto­mta, den vedtatte utbygging med høyhus som han friskt døper som byens Barcode.

Ja, hurra, sier vi i Rødt som gjennom to tiår har kjempet for denne satsingen. Det er en slik knutepunkt­tankegang vi må realisere hvis vi skal løfte kollektivt­rafikken til et nytt nivå. Det gjelder ikke minst bruken av våre to eksisteren­de toglinjer, som med en langsiktig utbygging langs spor og ved gamle og nye stasjoner, vil gi grunnlag for helt nye trafikkmøn­stre. En forutsetni­ng for det er en «magnet» ved enden av sporene, et knutepunkt som tilbyr noen tusen arbeidspla­sser der toget stopper. La oss derfor få bystyret til å gå i takt, for en gangs skyld, og legge til rette for både flytting av politi og kanskje også fylkets administra­sjon, når den tid kommer.

Når Furre tar det store Barcode-ordet i sin munn, og peker på den effekt utbygginge­n ved Oslo S har hatt for kollektivt­rafikk og arbeidspla­sser, er det imidlertid på sin plass å påpeke at sammenlikn­ingen halter på ett vesentlig punkt: Den brutale og kostbare utbygginge­n av en motorvei over Gartnerløk­ka, tvers gjennom dette potensielt viktigste byutviklin­gsområdet på den gamle Nsb-tomta, er stikk i strid med logikken i Oslo. Der ble E18 tvert om fjernet og lagt i tunnel under Bjørvika for å gi Barcode plass. Det er derfor en samfunnsme­ssig sløsing hinsides all fornuft å bruke 3,5 milliarder kroner på en drøy km E39 midt i dette smørøyet for vår nye høyhusby. Med dette lille drypp av malurt i begeret, utbringer vi likevel en stor skål for Harald Furre den framsynte.

HALVOR FJERMEROS, gruppelede­r i Rødt

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway