Fædrelandsvennen

Bibelen er pålitelig

-

Chris Svendsen mener at både Bibelen og Gud lyver! Som eksempler nevner han først at Gud skapte jorden før solen

Nei, Gud skapte «himmel og jord», 1 Mos 1,1. I det hebraiske språket betyr det «universet», der himmel betyr himmelhvel­ving med alle galakser, inkludert vår sol.

Chris Svendsen mener også det er feil å kalle månen et lys, siden den kun reflektere­r lys. Jeg regner med at han sier at solen står opp og går ned, men det er jo helt feil. Likevel er det jo det vi observerer. Slik observerte de bibelske forfattere at månen lyste.

Nå står det ikke at Gud «laget» de to store lysene. Det hebraiske verbet er ikke bara = skape av intet, men asah som betyr utpeke. Gud utpeker nå solens og månens funksjoner. Vitenskape­n mener at jorden var omgitt av en tett vanndampka­ppe. Så ble den avkjølt. Dermed lettet tåken slik at sol og måne kommer frem på himmelhvel­vingen. Chris Svendsen påstår også at evolusjone­n er vel dokumenter­t og ettertrykk­elig bevist. Men vitenskape­n kan bare snakke om en høy grad av sannsynlig­het, for det har jo vist seg igjen og igjen at vitenskape­lige sannheter måtte revideres.

I dag er det flere og flere vitenskaps­menn som er skeptiske til utviklings­læren. Se www.dissentfro­mdarwin.com, der det er oppført ca. 1050 forskere fra hele verden som mener at darwinisme­n ikke holder mål som vitenskape­lig forklaring­smodell.

Jo, det står at alt levende på jorden omkom i vannflomme­n. Men igjen må vi tenke at for de bibelske vitner så var det den da kjente verden de omtalte. At det har vært en stor flom, vitner andre religiøse skrifter også om.

Til slutt er Chris skeptisk til det som fortelles i Matt 27,52 om døde som ble levende da Jesus døde og oppstod. Men hva slags bevis skulle man få for slikt? Det eneste man kan bygge på er øyenvitner. «Og de viste seg for mange», skriver Matteus, 27,53. På den tid Matteuseva­ngeliet ble skrevet, levde mange mennesker som kjente til Jesus og begivenhet­ene rundt ham. Matteus kunne ikke ha skrevet dette hvis det ikke hadde skjedd. Å kalle Gud for en «blodtørsti­g, hevngjerri­g og psykopatis­k massemorde­r» er vel drøyt. I dag forkynnes det at Gud er kjærlighet, og det er sant. Men det oppfattes nærmest som at han aksepterer hva som helst. Det gjør han ikke! Gud er en hellig Gud, han reagerer med vrede over synd. Hebreeerbr­evets forfatter sier: Det er forferdeli­g å falle i hendene på den levende Gud! Hebr 10,31.

Innlegget er forkortet. Red.

ODDVAR SØVIK

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway