Fædrelandsvennen

Fløy-treneren har et mål om karriere i Tyskland

Fløy-trener Mattias Andersson har høye ambisjoner både på egne og lagets vegne. Men han har liten tro på ny cupbombe når Odd kommer på besøk i kveld.

- TEKST: PÅL WOLLEBÆK JØRGENSEN paal.joergensen@fvn.no

– Jeg vil først bygge Fløy (leder 3. divisjon). På sikt vil jeg bli topptrener, først i Danmark. Hvis jeg blir bra nok så vil jeg gjerne til Tyskland. Jeg er ekstremt målrettet, så jeg tror det kan gå, sier en offensiv Mattias Andersson.

Om sjansene i oppgjøret i kveld sier han at hadde Fløy trukket Jerv, ville det vært over 50 prosent sjanse for avansement.

– Vi fikk Odd. 95-5 fordel dem, sier den tidligere han og smiler.

STØRSTE I HISTORIEN

Det er gått en liten uke siden han hadde sin hittil største opplevelse som fotballtre­ner. Start ble sendt hjem fra Flekkerøy med et flaut 3-4-tap i det som antakelig også var den største kvelden i historien for laget fra Flekkerøy. Onsdag kan det toppes når tidenes cuplag i Norge kommer på besøk.

– De tar dette superseriø­st og kommer ikke uforberedt. Da trekningen kom ringte de og spurte hvilke baller vi spiller med, forteller Andersson, som spilte for nettopp Odd mellom 2010 og 2013.

SKADEPLAGE­T I ODD

Forrige onsdag, da Andersson var på vei hjem etter Start-kampen, kom det også en telefon fra Skien.

– Det var Dag-eilev (Fagermo). Han sa han var imponert etter kampen, og det var hyggelig at han ringte, sier Andersson om mannen som var hans trener i både Strømsgods­et og Odd. De var ikke alltid perlevenne­r. Særlig den siste perioden i svenskens karriere var turbulent. Kantspille­ren var godt betalt, men mye skadet.

– Det har smelt litt mellom oss. Men jeg vil si vi er venner nå, sier Andersson, som tidligere har uttalt at Odd prøvde å presse ham ut da han gikk skadet.

– Han var veldig uheldig med skader. Han var godt betalt og jeg spurte om det var lurt at Mattias gjorde noe annet. Det likte han ikke så godt, sier Odd-trener DagEilev Fagermo til Fædrelands­vennen, og legger til:

– Nå som han har blitt trener skjønner han kanskje situasjone­n bedre. Det er mange hensyn å ta som trener, som spiller tenker du mest på deg selv, sier Oddtrenere­n.

KJENNER FLØYS STYRKER

– Tror du han kan bli en bra trener?

– Det kan han sikkert. Han var i hvert fall en kanongod spiller, som passet perfekt i 4-3-3. Rett før han ble skadet holdt vi på å selge ham til Celtic, sier Fagermo, som sammen med trenerteam­et har forberedt seg på Fløy.

– Eliteserie­lag røk ut i forrige runde, og noen ryker ut denne runden. Fløy er gode på dødballer og har litt tyngde helt foran også, men det er vel det, så vidt jeg har skjønt, sier en ærlig og direkte Fagermo før turen til Sørlandet.

Ærlig og direkte er også to ord som lett kan klistres på svensken i Fløy. Han har gjort sørlending av seg etter tre og et halvt år i byen sammen med kona Maria og sønnene Liam (7) og Hannes (5). Han kjøpte nylig nytt hus på Søm bare noen hundre meter fra det gamle. Samtidig er det fort å tenke at han ikke passer helt inn her nede – å bruke sørlending om Andersson vil være misvisende. For utenforstå­ende kan han antakelig virke overambisi­øs, brautende og «cocky».

VIL BLI TOPPTRENER

– Direkte og ærlig, sier han selv.

– Jeg tror det er derfor folk liker meg. Det er ikke noe poeng å pakke ting inn, eller ikke si det som det er. Folk må gjerne ta meg om jeg mislykkes, men det gjør meg ingenting å si det høyt. Man kan aldri bli tatt om man er ærlig og behandler folk ordentlig. Marerittet for meg er faktisk å bli en kjedelig trener, sier Andersson, som heller ikke er redd for å snakke om sine store trenerambi­sjoner.

Blikket er rettet mot toppjobber på Sørlandet, så Danmark. Om han er god nok: Tyskland.

Andersson ble hentet til Kristiansa­nd som spillerutv­ikler i Start. Da Mons Ivar Mjelde reiste hjem til Osterøy ble han Bård Borgersens høyre hånd. I Anderssons eget hode har planen alltid vært å være hovedtrene­r. Da Start ansatte Steinar Pedersen ga han klar beskjed om at han var klar for jobben om han ble spurt. Er han fortsatt på Sørlandet neste gang sjansen kommer vil han trolig være klar igjen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway