Fædrelandsvennen

Odd-stjernene tar ikke lett på Fløy

- HÅVARD KARLSEN

Steffen Hagen vet hvordan det er å slite mot Fløy i cupen.

Fløy og Odd møtte i cupen også i 2010, da i 2. runde.

– Jeg husker at vi slet. Torgeir Børven scoret to mål på slutten som reddet oss, sier Odd-kaptein og kristiansa­nder Steffen Hagen.

Han spilte samtlige 90 minutter som høyreback da Odd vant 2–1 mot Fløy da. Vertene tok ledelsen ved Lars Kristian Pedersen etter 32 minutter, men Børvens to mål etter 85 og 89 minutter sørget for avansement for Oddrane.

– KAN SKAPE TRØBBEL

Før kampen for sju år siden måtte Hagen gi lagkamerat­ene en innføring i hva som ventet.

– Flere spillere på laget hadde ikke hørt om Fløy, og visste ikke hvilken divisjon det her var snakk om. Få visste at laget holdt til i nærheten av Kristiansa­nd, og i hvert fall ikke hvor Flekkerøy er, sa Hagen den gang.

Siden har Odd vært på besøk til Flekkerøy med andrelaget sitt. Seinest i fjor gikk laget på et 0-6-tap på Sørlandet.

– Dette er en kamp vi skal vinne, men Fløy kan skape trøbbel for oss. Man vet aldri hva som skjer i sånne kamper, sier Hagen, og understrek­er at Odd ikke tar lett på kveldens motstander.

– Vi prøver å nå så langt som mulig, og vi sparer ikke noe på laget hvis vi ikke føler at det er innenfor å gjøre det, sier Hagen.

KOMPISDUEL­L I CUPEN

Midtstoppe­ren kjenner Fløytrener Mattias Andersson godt etter tiden de hadde sammen i Odd. I fjor sommer var også Hagen på trening med 3. divisjonsk­lubben da han var hjemme på ferie.

– Jeg er god kamerat med Mattias, men jeg har ikke snakket med ham etter at oppsettet kom. Jeg sendte ham en melding – og gratulerte ham – da de slo ut Start, og jeg hadde trodd at vi kom til å få Notodden eller Ørn-horten i 3. runde, sier Hagen, som ikke er overrasket over trenerambi­sjonene til Andersson.

– Han har vært veldig klar på at han ønsker å gå den veien, og vi har tatt trenerkurs sammen. Mattias er veldig flink med mennesker, og har levd i en toppidrett­skultur i mange år. Da vet han hva som kreves som spiller, og spillerne vet hva han forventer av dem, sier Hagen.

❞ Dette er en kamp vi skal vinne, men Fløy kan skape trøbbel for oss. STEFFEN HAGEN, kristiansa­nder på Odd

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Steffen Hagen returnerer til Sørlandet når Fløy møter Odd i 3. runde i cupen. Forrige gang de to lagene møttes holdt laget fra Skien på å ryke ut.
FOTO: NTB SCANPIX Steffen Hagen returnerer til Sørlandet når Fløy møter Odd i 3. runde i cupen. Forrige gang de to lagene møttes holdt laget fra Skien på å ryke ut.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway